Culorile iernii

The image “http://londra.mae.ro/images/gallery/londra/stana_iarna_95415e1fd861377f1b095dd8b3b94c9d_58.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Sentimentul cel mai stringent al oricarui inceput de iarna este fuga dupa bucurie. Fericirea Sarbatorilor se „cumpara”, pentru cine are cu ce, si se masoara in lucruri, in multitudine si in marime. Se cauta mai ales stralucirea luminilor, sinestezia culorilor si a parfumurilor, harmalaia veseliei poleite cu satisfactia intrarii in rol.

Un teatru mare care nu mai este in prelungirea scenei din pestera saraca, un teatru complex care pretinde ca vrea sa proslaveasca ieslea, dar care predica grandomania interiorului propriu, in care se aude muzica rece a unui pian dezacordat.

In urma ramane tristetea si dezolarea, ca in scenele din filme, in care invitatii pleaca de la o petrecere fastuoasa si lasa in urma o singuratate si mai fastuoasa, sau in care masa de Craciun se termina si rudele se imprastie lasandu-ti sentimentul ca au uitat tot si ca reuniunea s-a strans intr-o cutie infima a amintirii, daca nu cumva s-a pierdut cu totul.

Darurile vor sa ne faca sa uitam de tristete, de neimplinirea reunirii noastre cu Dumnezeu, la masa inimii noastre.

Cateodata cred ca iarna e prea alba pentru noi.

Drd. Gianina Piciorus

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *