Fericirea de a iubi

Nu cred ca exista om care sa nu fi trait bucuria iubirii intr-un anume fel, care sa nu se fi bucurat de afectiunea si de atentia cuiva. Iubirea tine de conditia umana sanatoasa, de statutul nostru de fiinte create de Dumnezeu si orientate spre comuniunea cu El si cu toti fratii nostri.

Iubirea nu este o noutate si nici o stare periferica in noi. Ea este insasi atmosfera in care respiram, chiar daca aceasta atmosfera curata devine cu timpul invadata de tot felul de paraziti, de tot felul de griji, suspiciuni si patimi.

Iubirea se daruie. Cei care au nevoia cea mai mare de iubire sunt cei care se daruie cei mai mult altora. Care lupta pentru binele tuturor. Si esti fericit sa iubesti si sa fii iubit, atata timp cat darui din tine altora ceea ce te reprezinta cel mai mult, ceea ce te defineste.

Tot ceea ce daruim esential din noi este iubire. Este iubire sa asculti pe cineva, sa il intrebi de sanatate, sa il ajuti sa mearga, sa se hraneasca, sa fie bucuros…Este iubire sa iti respecti pe cei care te iubesc si sa respecti ceea ce iubesc altii, numai pentru ca tu ii iubesti pe ei, pentru ca ei sunt pentru tine importanti.

Cand privesti egoist iubirea, cand vrei sa ii limitezi amplitudinea incepi sa cazi din iubire. Nu poti iubi un om si sa omori animale cu duiumul fara nici pic de mila sau nu poti sa cresti un animal, spunand ca il iubesti si sa nu iti pese de proprii tai copii, pe care nu ii ajuti.

Iubirea se invata langa oameni si impreuna cu ei. Dar mai inainte de toate, ca sa ai o iubire stabila, vesnica, trebuie sa te lasi mai intai sa fii iubbit de Dumnezeu, sa fii invatat de Dumnezeu sa iubesti, ca sa poti la randul tau sa iubesti frumos.

Pr. Drd. Piciorus Dorin Octavian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.