Pentru a avea coloana vertebrala

Sunt descumpanit de multe ori de cat de usor se tradeaza oamenii pe ei insisi. Isi permit sa se declaseze intr-un mod jalnic. Isi doresc multe lucruri bune dar nu au forta pentru ele sau se lamenteaza tot timpul, fara sa faca nimic.

Dar cand vinzi pe altul pentru ca sa-ti fie tie mai bine, desi nimeni nu te-a fortat cu pistolul la tampla ca sa vinzi pe altul, asta inseamna a nu avea coloana vertebrala. A vrea sa castigi usor, fara morala, fara scrupule, asta inseamna a fi un monstru.

Monstrii cu fata umana sunt cei care vor sa traiasca lejer, in urma unor mari nedreptati sociale. Ucizi, furi, inseli pentru ca sa iti fie bine, dar in aceeasi timp iti iubesti indolenta, starea de imobilitate interioara. Cei care incearca sa parvina trebuie ca mai intai sa abdice de la o crestere normala a fiintei lor.

Parvenitii sunt retardatii experentiali ai unei societati, care nu se impaca cu ceea ce sunt si se dau de oameni sanatosi, crescuti bine. Parvenitii sunt linistiti, sunt netranspirati, pentru ca nu au muncit prea mult iar iesirea lor la rampa nu se face prin efort propriu ci prin siretlicuri abominabile.

Ca sa fii injust cu altii trebuie sa nu ai justetea lucrurilor facute vizavi de tine. Ca sa fii om prob trebuie sa nu te fi bucurat de raul si de nedreptatea altuia si sa nu te fi simtit implinit decat prin dreptate.

Probitatea morala se castiga insa prin munca si pocainta pentru ce am facut rau.

Pr. Drd. Piciorus Dorin Octavian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.