Seninatatea inimii

ortos-48 -

Cei care se bucura de pacea inimii nu au ajuns la ea stand de geaba, ci prin curatirea lor de patimi. Marii Parinti ai Ortodoxiei au ajuns la sfintenie luptand aprig cu patimile lor si prin harul lui Dumnezeu au devenit stapani peste ele. Lupta cu noi insine, cu defectele noastre morale, inseamna o umplere treptata de pace. Postul, rugaciunea, fata buna se termina cu pacea inimii, cu serenitatea inimii.

Seninatatea inimii e data de constiinta buna, de constiinta care nu ne mustra. Daca avem o constiinta buna, atunci trebuie sa multumim lui Dumnezeu pentru avalansa de har din viata noastra. Daca avem oameni care ne iubesc si ne incurajeaza in bine, atunci suntem fericiti, suntem impliniti, pentru ca Dumnezeu ne-a dat ajutoare reale in viata noastra.

Indrazniti asadar sa va bucurati, fratii mei! Indrazniti sa fiti buni si increzatori in oameni, chiar daca ati primit multe palme de la ei! Pacea inimii este darul lui Dumnezeu care coboara in noi atunci cand stim sa iertam, cand stim sa ne bucuram de tot ce traim, cand stim sa fim frumoasi cu toti, buni cu toti, iubitori cu toti.

Pr. Drd. Piciorus Dorin Octavian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *