Bucuria învierii şi iertarea fraţilor noştri

Suntem în aşteptarea bucuriei învierii Domnului, a slujbei pascale, a slujbei unde trăim bucuria de a fi cu El, cu Domnul nostru înviat şi preaslăvit. Cei care aşteptăm învierea simţim, o simţim deja în noi, pentru că e bucuria care a început să se reverse din noi.

Acum toate se fac noi, se înnoiesc. Firea lucrurilor se înnoieşte, se umple de lumină dumnezeiască. Bucuria lui Dumnezeu se revarsă peste noi, peste cei care iertăm toate pentru învierea Sa. Dacă nu iertăm din inimă toate nu putem simţi harul şi frumuseţea Dumnezeului nostru înviat.

Învierea are nevoie de iertare sau ca să înviem, să ne facem noi, oameni noi, trebuie să iertăm pe cei care ne-au greşit şi să primim iertarea lui Dumnezeu prin spovedanie. Spovedania ne duce la împărtăşirea cu El. Aceasta e calea: iertarea cu toţi şi iertarea primită de la El.

Răstignirea şi îngroparea Sa ne-a împăcat cu Dumnezeu, ne-a dus la odihnă şi la bucurie. Bucuria noastră e bucurie sfântă pentru că e bucurie de praznic, e prăznuire. Numai acolo unde bucuria e praznic, unde e comuniune e bucurie adevărată.

Bucuraţi-vă şi vă veseliţi, iubiţi fraţi! Bucuraţi-vă de Domnul slavei, bucuraţi-vă de copiii voştri, de familia şi prietenii voştri, bucuraţi-vă de darurile pe care vi le-a dat Dumnezeu, bucuraţi-vă de tot ce are sens şi e plăcut lui Dumnezeu şi oamenilor!

Bucuraţi-vă şi veţi fi frumoşi! Şi fie ca Dumnezeu să vă umple pe toţi de bucuria şi de pacea Sa cea sfântă, ca să vedeţi cum arată frumuseţea şi recunoştinţa adevărată, frumuseţea şi bucuria cerească!

Pr. Drd. Picioruş Dorin Octavian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *