Pentru cei care s-au grăbit să-l considere pe Patriarhul României …mason

În data de 10 oct. 2007, Biroul de Presă al Patriarhiei Române a publicat următoarea menţiune:

„Conform bunului simţ şi uzanţelor de protocol din orice ţară civilizată, cabinetul patriarhal a răspuns la toate mesajele de condoleanţe primite cu ocazia funeraliilor la trecerea în veşnicie a adormitului întru fericire Părintele Patriarh Teoctist, indiferent de credinţă religioasă sau ideologie. În acest sens, au fost trimise răspunsuri de mulţumire la mesajele de compasiune ale conducătorilor sau reprezentanţilor tuturor confesiunilor creştine, ale altor credinţe religioase, instituţiilor statului, organizaţiilor şi asociaţiilor bisericeşti şi laice din ţară şi străinătate, inclusiv celor trimise în nume personal de numeroşi credincioşi. Respectarea acestor reguli de politeţe nu presupune şi împărtăşirea opiniilor şi convingerilor celor ce trimit mesaje sau scrisori pe adresa Patriarhiei Române.

Şi cu acest prilej, precizăm faptul că Prea Fericitul Părinte Patriarh Daniel nu a făcut şi nu face parte din nici o lojă masonică din ţară sau din străinătate, nici nu împărtăşeşte altă credinţă decât credinţa Bisericii Ortodoxe”.

……………

Pr. Dorin.

Un comentariu la „Pentru cei care s-au grăbit să-l considere pe Patriarhul României …mason”

  1. Oare de ce suna „mason” aşa de rău. Dacă ar fi fost zvonul că Patriarhul României este patriot, ar fi existat o astfel de tulburare în rândul maselor? Sau dacă ar fi fost moldovean, ori slab? Despre unii oameni, cum ar fi Florian Pittis, s-a vorbit cu mândrie despre apartenenţa sa la Loja Masonică. Despre Înalt Prea Fericitul se vorbeşte cu sensul peiorativ al cuvântului. Ce se întâmplă cu poporul acesta, de ce este atât de debusolat. De ce a ajuns să creadă orice? De ce oare am trimis şi eu o scrisoare la ÎPS Teoctist şi nu mi-a răspuns. Oare ar trebui să mai trimit şi altele, oare le citeşte? Pentru că este foarte mare nevoie de Biserica Ortodoxă Română, pentru că Biserica naţională românească trebuie să înceapă să se implice, trebuie să înceteze a mai îndruma doar cu vorba, trebuie să treacă şi la faptă. Oare nu ne învaţă sfinţii părinţi calea de a ne feri de gândul ispitei, muncă şi rugăciune? De aceea Biserica trebuie să se implice mai mult în a face spitale, orfelinate, aziluri de bătrâni, cantine pentru săraci, şcoli pentru copii străzi, să meargă din casă în casă spre cei care nu vin la biserică, să ocrotească ceea ce e bun în om. Altfel sfârşitul care se apropie ne va găsi spânzuraţi.
    Preocuparea imediată este însă dacă ÎPS Daniel este sau nu mason. Este trist.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *