Asociaţia “Femeilor Ortodoxe din Maramureş” a plecat cu ajutoare în Vaslui

9w56yzf -

In permanenta maramuresenii s-au gandit si la persoanele care sufera de pe urma capriciilor vremii. De data aceasta au venit in ajutorul familiilor sinistrate din Vaslui, care in luna septembrie si-au pierdut mare parte a agoniselilor de-o viata. Ieri, la ora 18, un tir de 22 tone, precum si un camion de 10 tone au pornit catre localitatea Ivesti, din Vaslui. Mobila noua, lenjerii de pat, articole de imbracaminte, incaltaminte, geamuri, usi, aparatura electrocasnica, toate au fost stranse, timp de trei saptamani, de la oamenii cu suflet din municipiul Baia Mare.

Elevii Scolilor „Lucian Blaga” si „Alexandru Ivasiuc” au facut pachete pentru sinistrati

„De fiecare data, oamenii sunt alaturi de noi si ne sprijina in actiunile caritabile pe care le organizam. Am ramas placut surprinsa ca mai multi agenti economici ne-au dat toate cele necesare pentru cele 91 familii din localitatea Ivesti afectate de inundatii. Dintre acestea, trebuie sa precizez ca 30 si-au pierdut toata munca de-o viata”, a precizat Florica Soponar, presedinta Asociatia femeilor ortodoxe „Mironositele femei din Maramures”. „Printre cei care au dorit sa ii ajute pe sinistrati s-au numarat si elevii claselor I-IV de la Scolile Lucian Blaga si Alexandru Ivasiuc.

Elevii au facut pachete, special pentru copiii din Ivesti. Fiecare a pus cate o jucarie, rechizite, precum si hainute. Pe aceasta cale, dorim sa le multumim tuturor persoanelor care ne-au intins o mana de ajutor”, a spus Florica Soponar. Cei care au ajutat la incarcarea pachetelor si a materialelor au fost si elevii de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Iosif Marturisitorul” din Baia Mare.

In localitatea Ivesti, delegatia maramuresenilor va fi intampinata de preotul Cristian Ionica Barcau. Cu ajutorul acestuia, donatiile vor fi depozitate si distribuite oamenilor greu incercati de inundatii.

Cf. sursa.

Psa. Gianina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.