Despre singurul milionar român…care lasă banii să curgă pe răni

http://www.gardianul.ro/pics/size2/94348_pic.jpg

Andreea Marin Bănică

Aseară, 20 oct. 2007, doamna Andreea Marin Bănică, la Surprize-Surprize, a avut conştiinţa frumoasă, cu totul lăudabilă din partea noastră, să spună un adevăr dureros al culiselor emisiunii, dar şi al societăţii româneşti în ansamblul ei. Avea două cazuri grave de rezolvat: o domnişoară de 21 de ani, campioană la şah, care avea nevoie de bani pentru o operaţie ca să meargă din nou, după ce coloana vertebrală îi fusese atacată de un virus rar şi o altă domnişoară, cu o tumoare la cap, care necesită o intervenţie chirurgicală imediată.

Era treaba de 7000 de euro pentru domnişoara şahistă şi 20.000 de euro pentru domnişoara cu tumoare, pentru ca intervenţiile medicale, programate în străinătate, să aibă loc şi cele două domnişoare să aibă noi şanse de bucurie şi de normalitate. Acum, vine partea cu căutatul banilor. La cine să cerem bani? Cioc-cioc-cioc la mahării României, la miliardarii de carton, de azbest şi de sânge [pentru că unii fac bani şi din sângele altora]…şi nu curge niciun franc. De ce? Au alte priorităţi şi nu se poate să le ajute.

Marii filantropi de televizor, afaceriştii noştri cu inimă de porţelan, grangurii poleiţi cu intenţii nobile, marii bancheri, finanţişti şi speculatori de oportunităţi…nu dă niciunul din urechi. Şi aici vine…uluirea, care trebuie să închidă gura ipocriţilor! Doamna Andreea şi echipa dumneaei, ca şi când România ar fi o ţară de zece inşi, şi ciocăni la primii 9 bancheri şi nimic auz…ciocăne la ultimul bancher, la bancherul pe care toţi îl iau în derâdere…la George Becali. George Becali… e ortodox, nu adventist, mason, satanist sau scientist! Ăsta vrea cu ai lui, cu ţara…şi ăilalţi: ha, ha, ha, ha!…

george-becali-si-mama-sa.png

George Becali şi mama acestuia, în Catedrala mitropolitană din Iaşi, 14 oct. 2006.

Pentru fotografia întreagă, aici.

Acum nu îi fac campanie electorală domnului Becali. Eu sunt apolitic şi prin vocaţie şi prin structură internă. Dar, dragii mei, să nu remarc o asemenea dramatică realitate, că, dintr-o Românie de băieţi deştepţi numai ăla care e crezut prost şi agramat ajută, e strigător la cer! E strigător la cer când nu remarci adevăruri sfinte, realităţi zguduitoare, întâmplări cutremurătoare. Şi întâmplarea de acum e şi sfântă, şi zguduitoare, şi cutremurătoare.

Păi cum aşa?! Să scoţi lacrimi de bucurie unor oameni în deznădejde cu banii tăi…e un lucru sfânt. Nu contează dacă îi dai la mişto, ca să te dai mare cu ei sau ca să îţi faci reclamă. Nu contează dacă banii sunt curaţi sau murdari…ci contează ce efect au ei în inima celor care îi primesc ca pe un dar din cer, şi care renasc încrederea în nişte oameni, care readuc viaţa în oameni.

Puteau şi ceilalţi să se dea mari ştabi, mari filantropi, mari ajutători. Nu avea Ţiriac, Vântu, Patriciu etc. … 27 de mii de euro? Dădeau şi ei 10 euro, aşa, ca la milogi. Dar, dădeau, aşa, la fentă, ca să spună Andreea Marin, că da, a dat şi Vântu 10 euro, să-i trăiască familia!

De ce e cutremurător şi zguduitor cazul ăsta? Pentru că asta e ţara noastră, aceştia sunt oamenii noştri cu… inimă albastră. Nu vreau să generalizăm! Poate că se mai găseau o mie de alţi oameni ca să dea ceva. Poate Andreea Marin nu s-a dus unde trebuia. Poate i-a găsit într-o…pasă proastă. Poate că, urând-o pe Andreea Marin şi-au dat seama că nu trebuie să fie buni cu alţii. Poate…de o mie de ori poate…

Însă…să vină George Becali şi să dea tot…iar noi tot pe el să îl luăm în suliţe toată ziua înseamnă să avem rât şi nu obraz. Totuşi, trebuie să observăm faptul că acest ortodox, cu toate păcatele lui, face, ce nu face nimeni primprejur pentru defavorizaţii României, adică pentru ăia escrocaţi la închiderea fabricii, la desfiinţarea CAP-ului, pentru ăia cu pensie mică, pentru ăia care şi-au pierdut maşina sau casa la CARITAS, la banca nu ştiu care devalizată sau în tot feluri de turbulenţe aranjate.

Cred că trebuie să stăm în câş şi să fim drepţi cu dreptatea! Când George Becali primea o distincţie din partea unui mitropolit al Bisericii Ortodoxe Române sau dacă va mai primi alte decoraţii sau posturi de conducere şi le primeşte pe drept sau şi le cumpără pe drept, dacă totul e de cumpărat şi de vândut, atunci le merită. Să facă şi alţii la fel, de inimă milostivă sau parşivă…dar să ajute pe oamenii necăjiţi ai acestei ţări! Să dea şi infractorul şi neinfractorul banul din cont…ca să iasă spitale, pensii, case de bătrâni, bilete de odihnă…numai să iasă!

Însă, se pare, că doar creşte blocul, creşte uzina peste noapte, se excavează aurul, se vinde ţiţeiul şi lemnul neprelucrat…şi românul stă cu cuşma într-o parte, gândind la de ce este el furat fără voia lui.

Gestul doamnei Andreea Marin Bănică de a spune istoria colectei…e de lăudat. Gesturile caritative multiple ale domnului George Becali sunt de admirat. Sunt de admirat şi de urmat. De urmat după puterea fiecăruia. Dacă un om care nu are facultăţi şi doctorate ştie să fie bun, să fie milos, nu contează din ce motive, cei care le au pe toate şi nu fac aceste gesturi, la nivelul lor şi nu al lui…pot fi ei numiţi oameni?

În rugăciunile noastre personale, aceşti doi oameni, sunt de mult timp prezenţi şi mă bucur că se reînnoiesc în inima noastră, prin noi motive de generozitate, demnitate şi caracter. Dacă generozitatea poţi să o cumperi cu bani iar demnitatea se poate câştiga prin alianţă sau mariaj…caracterul nu se prea cumpără şi nici nu se împrumută.

Pr. Dorin Picioruş.

22 de comentarii la „Despre singurul milionar român…care lasă banii să curgă pe răni”

 1. asa-i parinte, e tare trist ca dintre atatia bogati cati are tara noastra nu se mai gaseste unul sa fie asa generos ca Becali, cu toate pacatele lui.Si poate sunt unii care au mai multi bani ca el.

 2. eu n-am nimic personal cu Becali sau cu generozitatea lui … dar cred ca in mare parte e o chestiune de imagine. Stiu ca probabil are atat de multi bani incat deja il enerveaza … se apuca de construit turnuri cu Trump acum. Eu merg pe principiul ca daca intentiile tale sunt sincere, nu trebuie sa-ti faci reclama dupa o fapta buna. E drept ca a dat si a facut si a dres, dar putea s-o tina pentru el. Daca vreti sa intrati http://olly91.wordpress.com!

 3. Chair daca ceea ce face el esre de imagine sau nu, important este ca unii oameni se bucura si sunt scosi din momente de impas.
  Stie Dumnezeu ce face si mai ales prin cine, nu?

 4. Suspans maxim…Eu sunt Dadatroll, ăla de pe Andrenaum care a zis şi zice: „Băga-mi-aş…eu sunt de-o seamă cu tacto, bă,bastrixe!”.

  Aşşş…Cred că e aşa…şi aşa.

 5. mda…cine se aseamana se aduna, recte si asocierile bisericoase cu becalli. de ce nu a dat biserica banii astia? de unde aduna bani pentru ditamai rahatu de catedrala, ar avea bani sa ajute si cativa amarati. sau e mai sfanta poleiala in fata milosteniei? rasar biserici si bisericutie ca ciupercile dupa ploaie, iar oameni tineri cu un viitor in fata, doctori, profesori, oameni ce ar putea constitui o elita a romaniei zac prin te miri ce demisoluri sau mansarde…
  dar ne’am obisnuit cu vorbe dulci din toate partile, politici, biserici, toti o apa si’un pamant…noroi.

  (

  R: Individul acesta e cel care îi da în …treaba lui, acum câteva zile, pe cei credincioşi. Noi în ce să-l dăm?

 6. Mulţumesc frumos şi dv., d-nă Irina. Sper că aţi înţeles ce m-a deranjat în ultimul timp. M-a deranjat, puţin mai mult, duplicitatea dv….din care văd că vă reveniţi.

  Ştiu linkurile spre noi din Dulce casă, ştiu că v-aţi văzut pe blogulmeu.net coacăzele şi v-aţi bucurat, mă bucur că v-a plăcut predica…şi puteţi să preluaţi mai multe articole de la noi sau pe toate…că sunt pentru oameni.

  Noi nu muşcăm oamenii…ci numai mascaţii! Mulţumim încă odată…şi sperăm la mai multă vedere. Poate…

 7. individul acesta, adica eu, ESTE un credincios… ma puteti da in ce vreti voi, sau puteti contrargumenta valid. dogmele si religia ca si concept, asta este ce dau eu in… treaba mea.

  ………………

  R: Ce fel de credincios? Şi ce fel de argumente aţi adus dv. ca să vă stimăm? Nu aud prea bine?!…

 8. Un credincios nu poate fi decat de un singur fel. asa cum dumnezeu este unul, asa si credinta este una. omul este cel care simte nevoia sa’l categoriseasca pe dumnezeu, sa’l antropomorfizeze aruncand asupra lui caracterele umane, sa’i dea chip, erijandu’se in atoate cunoscator.

  „Credinciosii” care privind in cer dupa un dumnezeu inventat au uitat sa calce pe pamant, „credinciosii” care cu ipocrizie pretind ca il iubesc pe dumnezeu ii denigreaza si ii distrug creatia…cu astia am eu treaba.

  „Credinciosii” care nu vad mai departe de literele unor scrieri ale altor „credinciosi”, astia care au tupeul sa anatemizeze pentru ca nu inteleg, care au marsavia de a rosti cuvantul „pacat”, care isi aroga dreptul de a dicta binele si raul, astia care si’au
  impus ineptiile prin foc si si’au legiferat nelegiuirile punandu’le in numele lui dumnezeu, pe astia ii urasc eu.

  Ipocrizia ridicata la rang de virtute… umilinta ridicata la rang de calitate… inconstiinta sadita in oameni inca din fasa, prin un botez imoral facut celui ce nu se poate apara. propovaduirea fricii de iaduri inexistente fata de cei care indraznesc sa vada si dincolo de slovele unei scripturi… asta aduce dogma „credinciosilor”. milenii de istorie stau dovada a ceea ce spun, sunt curios sa’mi arati ca nu e asa, parinte…

  Cu respect,
  Alex.

 9. Alex dragă: vezi ce uşor se poate bate câmpii?

  Eu v-am întrebat ce credinţă aveţi şi dv. nu aţi putut să spuneţi: sunt ateu, baptist, FSN-ist, hitlerist…în două cuvinte.

  Ce fel de dialog pot să am cu dv. care nu spuneţi cine sunteţi în două cuvinte? Care nu vreţi să spuneţi, nu că nu ştiţi ce sunteţi.

  Dv., ca şi alţii, vă expuneţi mai întâi părerile…uitând să spuneţi cine sunteţi, ce faceţi, în ce credeţi, adică să vă prezentaţi.

  Aici se arată că dv. nu cam ştiţi cine sunteţi sau vă e ruşine cu dv. şi de aceea vă ascundeţi în spatele unor nume, idei, păreri foarte uşor de făcut sau de preluat.

  Sunteţi neconvingător.

 10. ok …discutia e pierduta din start.
  voi fara etichete nu stiti sa ganditi. cum as putea sa’ti spun daca sunt ortodox, catolic, ateu sau mai stiu e ce prostie daca nu sunt nici una nici alta? sau credinta e vr’un fel de politica, esti ori apolitic ori trebuie musai sa aderi la un partid? de ce nu as putea sa cred in limba mea, eufemistic vorbind? de ce nu as putea sa cred in dumnezeu cu cuvintele mele si nu cu sau din spusele altora? in fine…nu stiu daca aceasta discutie are sens.
  eu stiu bine cine sunt, stiu bine cum si in ce cred. eu nu’l caut pe dumnezeu in carti si dogme, pentru ca dumnezeu este oriunde iti indrumi pasii…il respect pe dumnezeu respectandu’i si invatandu’i creatia, lucru pe care, cu nasul in scripturi, multi l’a uitat.
  si in nici un caz nu mi’e rusine cu mine, ci poate doar de semeni de’ai mei care una spun si alta gandesc.
  cu bine…

 11. Tot ce face domnul Becali pentru oamei este de apreciat.

  Daca ar fi mai multi cu sufletul dasului am fi o natie de oameni mai sanatosi si mai buni politicienii si cei cu bani multi ar trebui sa se gindeasca ca exista Dumnezeu.

 12. Va spun si eu ce vad si stiu in naintea lui Dumnezeu. Nu banii conteaza, nici fala, cum se vede la Becali.

  Faptele te dau de gol, spun cine esti si asta suna si pt ceilalti bogatasi, zis-bogatasi ca tot nimic nau, caci nu-L au pe Dumnezeu si asta inseamna ca nu au nimic in fine si ca urmare daca ar cauta fiecare folosul altuia, cum scrie Scriptura, nu sar ajunge la atatea comentarii.

  Ma rog, Dumnezeu sa aibe mila de toti!

 13. Sint consilier comunal si judetean in Norvegia si am urmårit multe din programele/interviurile D-lui Becali si am ajuns la concluzia cå se poate avea incredere in constinta si credinta D-lui Becali.

  Dupå mai mult de 30 de ani in Norvegia si cu multå putere politicå ii doresc D-lui Becali mult noroc.
  Cred in Dumnezeu si pot spune cå acolo sus cineva ne iubeste pe mine si pe d-ul Becali.

  Dumnezeu cu noi.
  Cu stimå si respect,

  Consilier comunal +++++
  Mariana Oberti

 14. Singurul om care poate conduce aceastå tarå este d-ul Becali.

  De ce ?

  Deoarece cei care au condus aceastå tara pinå acum au furat-o in numele democratiei.

  Mariana Oberti pt.romåni care cred in dreptete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.