“Sanatate !” – urarea tradiţională

ceai2.jpg

La tot pasul auzi celebra urare „Multă sănătate!” sau „Sănătate…..că asta e mai bună decât toate!”.

Sănătatea trupului este strâns legată de cea a sufletului şi are importanţa ei, de aceea m-am gandit si eu sa va impartasesc cateva gânduri, acum în miezul toamnei, legate de cum să ne ferim de răceală.

Asa cum se stie e mai bine sa previi decât să tratezi şi pentru aceasta e bine să cunoaştem cum să întărim sistemul imunitar.

În present există o gamă largă de tratamente. In primul rand avem o gamă largă de vaccinuri.

Din proprie experienţă am observat ca vaccinul nu te protejează de răceli, iar dacă faci o totusi o gripă, aceasta îmbracă o formă mai uşoară.

Cele mai stimulatoare remedii ale imunităţii sunt în primul rând ceaiurile şi o alimentaţie bogată în fructe şi legume. Ceaiurile cele mai des folosite sunt: echinaceea, hibiscum, gheara mâţei, cătina, măcese, etc. Atunci când eşti răcit organismul are nevoie de o cantitate mai mare de lichide, cel puţin 2 litri.

Vitamina C, administrată câteva zile pe lună, este un bun stimulator al imunitătii. Cel mai bine se asimilează vitamina C naturală, gasită în citrice, cătina, măceşe.

Dintre legume usturoiul si ceapa sunt cele mai puternice, fiind considerate antibiotice naturale. Pentru atenuarea mirosului se pot consuma cateva boabe de cafea.

Propolisul si mierea sunt extraordinare daruri de la Dumnezeu şi sunt un puternic antibiotic natural, foarte util în scop profilactic. Se pot lua cu zahăr sau miere.

Există numeroase tratamente homeopate pentru întărirea sistemului imunitar. De exemplu, oscilococinum previne sindromul gripal dacă este administrat câte o doză săptămânal, începând cu luna octombrie pană la jumătatea lunii aprilie.

Pe lângă toate acestea un foarte bun apărător al organismului în faţa răcelilor îl reprezintă postul rânduit de Biserică. Ţinerea regulată a lui, lunea, miercurea şi vinerea în afară de perioadele mari (posturile mari de peste an) alături de rugăciune multă, spovedanie şi împărtăşanie deasă, milostenie şi o inimă binevoitoare faţă de cei din jur, întăresc trupul şi îl fac pe acesta să lupte eficient împotriva bolilor.

De aceea să îmbinăm alimentaţia sănătoasă, în post şi în afara lui, cu rugăciunea, spovedania deasă, deasa împărtăşanie şi bolile se vor lipi mai greu de noi.

Iulia  Stârceanu

Un comentariu la „“Sanatate !” – urarea tradiţională”

  1. Câteodată, când începi să scrii…vezi că se poate!

    Poate că o să ne aduceţi şi nouă oscilococinum după ce vă trece…supărarea sau răceala.

    Mulţumim pentru sfaturi şi felicitări pentru demonstraţie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.