Rostul… vă vorbeşte despre traiectorii personale fondatoare

Fotografia mea

Nume: Claudiu Târziu

Locaţie: Bucuresti, Romania

Jurnalist din 1992, fost redactor-sef adjunct si redactor-sef al publicatiilor „Ziua” (Bacau), „Ultima ora” (Bacau), „Asa” (Bacau), am lucrat ani multi pentru Radio Europa Libera, „Ziua” (Bucuresti), „Evenimentul zilei”, „Cotidianul”, „Jurnalul National”, „Gardianul”. Astazi sint reporter al saptaminalului „Formula AS” si director al revistei „ROST”. Am absolvit Facultatea de Drept si Facultatea de Comunicare si Relatii Publice. In 2002, alaturi de citiva prieteni, am fondat Asociatia „Rost”, pe care o conduc.

Daca n-ati apucat sa cititi numarul 55 al revistei ROST pe print, va recomand sa cititi varianta online, la

Din sumar:

Savanti si marturisitori crestini în predania Parintelui Galeriu, de Razvan Codrescu

„(…) Asupra a două personalităţi cultural-ştiinţifice româneşti obişnuia să revină cu predilecţie, mai ales după 1990 (cînd – şi prin contribuţia sfinţiei sale – acestea reîncepuseră să ocupe locul ce li se cuvine în conştiinţa noastră publică): Nicolae C. Paulescu (1869-1931) şi Alexandru Mironescu (1903-1973).”

Poveste despre vlahi, de Emilia Corbu

„Multe s-ar mai putea spune despre vlahi, dar ne rezumam doar la a sublinia faptul ca în secolul XI documentele îi mentioneaza pe vlahii de la sudul Dunarii ca pe un popor deja format, cu o istorie si obiceiuri pe care le pastreaza de secole în cadrul unui imperiu multi-etnic. Un popor ortodox bine integrat culturii bizantine.”

Cine, cum si de ce ne-a furat Biserica?, Alexandru Racu

„Dincolo de fastul ceremonial impresionant ce a umplut micile ecrane în ultimele zile, trecerea la cele vesnice a Parintelui Patriarh Teoctist s-a dovedit a fi înca un prilej de manifestare a subrezimii interne a Bisericii noastre, doborâta înca odata la pamânt de loviturile presei. Un colos cu picioare de lut, cum spunea cineva, splendoare liturgica si haos administrativ, o puternica prezenta în inimile oamenilor si un real atasament popular suprapuse pe o maniera nefericita de a se situa în cetate.”

Petre Tutea: „Istoria e făcută de Aleşi”, de Cassian Maria Spiridon

„Interviul pe care îl propun în continuare l-am realizat în toamna anului 1990, în garsoniera filosofului, aflată la etajul 8 al unui bloc bucureştean, pe strada Şipotului.”

Ce-a mai ramas de aparat?, de Mircea Platon

„…ceea ce are de conservat miscarea conservatoare e tocmai definitia omului, întelesul naturii umane, calea firii restaurate. Conservatorismul e o afirmare a prezentei si, ca atare, nu poate fi nici spiritualist, nici materialist, ci personalist.”

Lectura placuta! http://www.rostonline.org/rost/

Claudiu Târziu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *