Senzaţional!!! Discuţii secrete…online

suntem-la-inceput.jpg

CMD se întoarce de la Mediaş. Zăpadă, zoaie…Stă cu lampa aprinsă ca bătrânul Diogene, aşteptând ca CL-ul maichii să zică şi el ceva interesant, ca să ajungă pe locul 1, unde acum e muzică tehno. Nicio problemă: acum e pe locul 7! Agitatorii agită pătratul ca să devină cub. Ei sunt pe poziţii. Cu cât sunt plătiţi …ca să?…Li se dă o notă, un cearşaf, o faţă de masă, 1000 de euro, o vacanţă la mare?

Pentru neiniţiaţi fişa de lectură nr. 1. A se citi cu atenţie.

Deci, ziua de 22 oct. 2007. Dimineaţa. Ora 10.34 ante meridian. CMD, după discuţii de seară, noapte şi dimineaţă, secrete, înşurubate în telefon şi chat cu CL, adică cu bateria Dorcell 2, merge pe calea destinului…A se vedea fişa doi de lectură. A se citi cu maxium de seriozitate, fără emoticon!

Discuţia, pe cât de lapidară, pe atât de expresă. Cyborg 1, conform previziunilor, indichează, el indichează, sau marionetează [de la a face marionetă pe cineva] pe Cyborg2. Lecţia de astăzi: igiena blogului. Lecţia se dă în direct…pentru ca să se vadă transparenţa, luxul de transparenţă a membrilor BBR, care îşi fac bloguri dar le e teamă să scrie sus, pe el: Băi, cititorilor: noi suntem baptişti şi ne place cu ce suntem! N-avem frate nimic cu tine…Bravo! Scrie cine eşti…şi scrie ce urmăreşti, ce crezi, nu aşa…şi aşa.

Lecţia de igienă constă în…discriminarea lui Bastrix. CMD ştie că mă enervează să mă confunde cineva cu anagramul blogului, pe care l-am mai explicat, şi de aceea, când eu scriu Cruceru el scrie Bastrix, pentru ca să se vadă de unde este; adică ce fel de neam de soi este. Adică eu nu îi spun cap pătrat, adică Pătrăţosu, cum îl alintă ucenicii [nu spun care!] iar el mă ia cu Bastrix. Dă-o cu bastrix în continuare, frate, şi vezi că o să vină domnul Ţon să scrie pe blog în seara asta! E musai! Vine sută în mie!

CMD şi discriminarea. Băiatul zice să s-a fript de 3 ori cu dialogul cu mine, dar el cam frige ortodocşi pe unde apucă. După cum previzzionam, CL este mai puţin colţat decât CMD. Nu are grade pe umăr câte trebuie. Probabil… Sau, poate o să îi dea aprobare Bucureştiu, sect. 5, şi o să vină cu mai multă…alternanţă.

Adică, lecţia de astăzi: fii igienic!

CMD: Fă-o igienic…nu ca Remeş! Vezi că telefoanele îţi sunt ascultate şi…nu trebuie să dai în vileag…pachetul! Nu te spăla în public ca mine, ci aştepată-l la strâmtoare! Noi o să te ajutăm cu ratingul. Dacă eşti vizitat de mai multe ori, băieţii din wp vin la tine, tu te dai de amabil şi… vei fi considerat mai deştept iar el va rămâne de fraier, chiar dacă scrie mult şi bine. Nu contează dacă tu eşti mai…pirpiriu…Ci aşteaptă! El zice de tine. Tu aştepţi. Apoi când i-o fi lumea mai dragă lu fratele bastrix, tu te dai de discriminat, de atacat, de insultat…Spui că ai fost atacat în orgoliul propriu, te dai de cadru universitar, de familist, de pastor apreciat, noi venim cu bascula cu mineri…facem un atac dă gherilă, dă-la care te-am învăţat…şi îi luăm maul. E corect?!

CL: Da, să trăiţi! Nu scot niciun sunet. Nu zic nici pâsss. Dacă dv. tăceţi, eu…silentio stampa.

CMD: Foarte bine…Aşa mi s-a transmis de la…, aşa ţi-am spus… Tu fă aşa…şi aşa. Fără rumoare, fără spume prea multe. Te dai de intelectual, de non-agresiv, îl laşi în pace…că cine sapă…cade unde sapă.

CL: Lol! Aşa vom face…

Comentatori…binevoitori ai articolului

„Părinte Dorin, de ce vă strufocaţi atât de mult…şi ce fel de atitudine detestabilă este aceasta a dv? Aşa se comportă un pr***…cu bapt**** agresivi, înveşmântaţi în blană de miel de astrahan? Ce v-au făcut ei? Ce tot vă consideraţi atacaţi, voi ortodocşii?? Că noi am fost martiri, ne-a martirizat regimul comunist…Ne-a dat vize şi am plecat, împreună cu evr***…în America, şi, după revoluţie, ne-am întors ca să vă învăţăm cum se face…noua schimbare la faţă a României preconizată de Cioran [ De Cioran, nu de Brucan!]”.

Comentariile abundente…şi confuze erau mai multe. Asumarea statutului de convivial, cu faţă umană, fără şiretlicuri, pentru care pledează în ultima sa carte domnul Patapievici, de săptămâna trecută ieşită pe piaţă… nu e la modă printre CMD-işti şi CL-işti. Pentru că, spunea autorul citat, noi ne-am învăţat numai cu cultura generală, cu ABC-uri şi nu avem public pentru cultura specială.

Tocmai de aceea ne place De ce iubim femeile în locul Filocaliei, dăm pe Enescu pe Florin Salam, vedem în preşedintele Băsescu un alt Mihai Viteazul, ne dăm huţa cu limba română, scoatem limba când nu mai avem ce replica, venim cu tupeu…în loc să stăm pe bancă să… privim, gonim stalagmite în orbitor şi alte…rujeole.

Concluzii

Dacă tot mi-am stricat timpul de după masă cu articol de …igienă, două concluzii:

1: Nu confundaţi igiena de a fi prefăcut…cu caracterul! A fi om de caracter pe blogosferă [ca şi în viaţa publică] înseamnă să îţi faci blog/carieră de om onest, să spui de la început cine eşti şi ce vrei, să nu te minţi şi să nu minţi pe cei pe care îi ai în faţă şi să…munceşti asiduu, că până la urmă oamenii compară. Se trezesc, mai greu unii …dar până la urmă văd cine face şi cine …clămpăne sau se uită la el cu mărime de inimă crezând că este Shakespeare al blogurilor!

2. Dacă vreţi o cultură specială şi nu elementară: nu vă apucaţi de bloguri/de cariere cu…planuri de scris înguste! Priviţi mai sus decât mărimile ecranului din faţa dv., decât mărimile camerei dv. de scris, decât blocul sau casa dv., decât oraşul, ţara, şi lumea în care trăiţi! Priviţi mai sus şi faceţi bucăţele serioase…dintr-un puzzle serios, autentic. Dacă vreţi să convingeţi, mai întâi convingeţi-vă pe dv. că puteţi! Pe nimeni altul să nu vreţi să îl convingeţi, ci numai pe dv! Dacă reuşiţi să fiţi mulţumiţi cu ceea ce faceţi, împăcaţi, sunteţi…prietenii noştri!

Cei doi de sus…sunt două exemple lamentabile a ceea ce trebuie să nu fiţi dv!

Pr. Dorin Picioruş.

2 comments

 • saracul de dvs. va bintuie patratosu!
  oricum se vede cit a tinut bunavointa dvs, unde ati ajuns de la mesajul de felicitare, cu ceva timp in urma, la mesajele din ultimele zile!

 • Oti dragă,

  să-i zicem că vă bântuie grija de noi mai mult decât trebuie. Să zicem…

  Bunăvoinţa noastră vs. bunăvoinţa dv. inexistentă = starea de fapt.

  Mesajele bune, alături de cele rele înseamnă o reacţie corectă. Trebuie însă să urmărim şiragul de pietre rare al bapt***ului pe und eputem…şi să reacţionăm.

  Cum stăm atunci cu dreptul la replică?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *