Cartoful cu cruce: semnul acestei zile!

Am cumpărat de la supermarket cartofi albi, la 2, 5 kg…din Franţa. Deci de la catolici, nu de la ortodocşi! Şi, astăzi, în jurul orei 12, când Doamna Preoteasă trebuia să pregătească masa de post…a găsit cartoful cu cruce perfectă în el!

Crucea nu este în exterior ci în miezul cartofului. Iar cartoful, aşa cum l-am fotografiat, e decupat, e tăiat aşa cum a fost, fără să se găsească vreo cruce în el sau vreo sârmă care să arate în formă de cruce.

Pentru noi a fost un semn al credinţei!

Dacă Dumnezeu vorbeşte prin măgăreaţa vrăjitorului, dacă tăunii sau ţânţarii sunt semne ale prezenţei lui în Egipt, dacă vorbeşte din rug…El poate vorbi şi prin cartoful nostru din Franţa.

Şi apropo de Franţa…Îmi spunea Doamna Preoteasă astăzi, că a văzut un manual de clasa a X-a de Religie, manual ortodox, existent acum în şcoli, în care există un basorelief al căderii lui Simon Magul, din primele secole creştine, aflat într-o catedrală ramano-catolică din Franţa, în care acesta e reprezentat cu capul în jos, lângă Sfântul Apostol Petru. Adică, căzând spre pământ.

Pe cartoful cu cruce…îl vom lăsa să se usuce de la sine, pe farfurie… El ne-a transmis mesajul credinţei.

9 comentarii la „Cartoful cu cruce: semnul acestei zile!”

 1. Parinte,in primu rand nu stiti de unde a fost adus cartoful ala,nu stiti din ce zona,nu stiti de cine a fost cultivat,nici macar nu are importanta ca l-ati gasit la „catolici si nu la ortodocsi”…Pe langa asta,Franta nu e o tara de catolici,Franta e o tara de drogati,de proxeneti si prostituate si de HOMOSEXUALI!!!!ASTA E FRANTA dvs.!!!
  …………………….

  R: Dv. aveţi vreun păcat? Că nume văd că aveţi…

 2. Pentru Mad_Rdg,

  Cand se intampla astfel de semne este clar ca nu se intampla degeaba, mai ales ca parintele are posibilitatea sa vorbeasca despre asta, sa arate si nu are nicio intentie de a arata neadevaruri.

  Cu toate acestea nimeni nu este impresionat, de ce?

 3. Domnule Mad_Rdg în Franţa sunt nu numai proxeneţi şi prostituate dar şi creştini ortodocşi, oameni credincioşi.

  Părintele a vrut să scoată în evidenţă un fapt, o realitate şi nu de unde vine cartoful.

 4. Si eu am gasit astazi un cartof cu semnul crucii in interior si nu stiu ce sa fac cu el….sa nu fie pacat sa-l arunc

 5. Si eu am gasit semnul sfintei cruci intr-un cartof.si nu cred ca este de la natura, vreau doar sa stiu ce fel de semn este,bun sau rau?Cu siguranta mi-a schimbat gandirea despre lucrurile sfinte.

 6. si eu gasit unu azi e fix ca ala din poza de mai sus, nush eu nu prea cred in astea ….e de bine de rau nush m-am panicat un pic…….

  ………………

  E un semn bun. E o invitaţie la reflecţie şi la îndreptarea vieţii în bine, la o apropiere mai mare de Biserică şi de viaţa ortodoxă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.