Zilele liturgice de 26-27 oct. 2007 la Patriarhia Română

The image “http://www.univ-ovidius.ro/btcassian/SINAXAR_ORTODOX/sfinti/octombrie/DumitruBasarabov1.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

 

Sfântul Dimitrie Basarabov, ocrotitorul Bucureştilor 

Nr.4448/22 octombrie 2007

COMUNICAT DE PRESĂ

Sărbătorirea Sfinţilor ocrotitori ai Bucureştilor, Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir (26 octombrie) şi Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou din Basarabi, ale cărui sfinte moaşte se păstrează în Catedrala patriarhală, reprezintă de secole un popas duhovnicesc pentru credincioşii din Bucureşti şi împrejurimi, ca şi pentru sutele de mii de pelerini din întreaga ţară.

Joi, 25 octombrie a.c, la orele 9.00, potrivit tradiţiei locului, sfintele moaşte ale Cuviosului Dimitrie cel Nou vor fi scoase în procesiune din Catedrala patriarhală şi aşezate în baldachinul special amenajat pe Dealul Mitropoliei, unde vor rămâne pentru a fi venerate de către credincioşi până duminică noaptea, 28 octombrie a.c.

Cu această ocazie, se vor săvârşi slujbe de priveghere în fiecare seară, începând cu data de 25 octombrie şi până în data de 27 octombrie inclusiv, la orele 17.00.

În zilele de 26 şi 28 octombrie, începând cu orele 9.30, va fi oficiată Sfânta Liturghie pe podiumul amenajat lângă Catedrala Patriarhală.

În ziua de 27 octombrie, ziua de prăznuire a Cuviosului Dimitrie cel Nou, după Sfânta Liturghie, care se va oficia în Catedrala Patriarhală, va avea loc sfinţirea şi inaugurarea studiourilor de Radio şi Televiziune Trinitas ale Patriarhiei Române, situate în Palatul Patriarhiei.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *