Ce îţi propune tagul: „Împreună cu Teologii Bisericii?”

Îţi propune o discutare a textelor Teologilor ortodocşi şi nu doar o copiere a lor, de-a valma, pe net. Îţi dă texte teologice ortodoxe, dar cu note de subsol, cu comentarii, cu înţelegeri pe marginea lor.

Teologia nu este colaţionare de texte ci experiere, studiu, înţelegere, pătrundere a adevărului dumnezeiesc, cu ajutorul harului Prea Sfintei Treimi! De aceea ea este în inima omului sau nu este! Dacă, creştinul ortodox nu se pregăteşte teologic în continuu şi dacă nu se curăţeşte pe sine, de patimi, în continuu, pentru înţelegerea bogăţiei de informaţii a Scripturii şi a Tradiţiei, rămâne la periferia experienţei ca atare a vieţii ortodoxe.

pr-staniloae-2.jpg

Începem prezentarea la această categorie cu Teologia Dogmatică a celui mai mare teolog ortodox român al secolului al XX-lea: Pr. Prof. Acad. Dr. Dumitru Stăniloae.

Citire plăcută în continuare!

Pr. Dorin Picioruş.

2 comments

  • Eu aş fi interesat de un site care se te ia de la zero şi să te înveţe pas cu pas, şi din vieţile sfinţilor, şi din Biblie, şi din celelalte cărţi ale bisericii, ca şi cum ai pregăti un preot începând din şcoala generală. La sfârşitul acestei zidiri, cel ce citeşte va înţelege perfect şi cu adevărat ceea ce este bine şi ceea ce este rău şi îşi va clădi viaţa cât mai aproape de ideal.

  • Sunt momente cand cauti macar un cuvant prin care sa poti exprima multumirea, recunostinta…dar constati ca nici unulnu este pe masura…

    Iar acesta este unul dintre acele momente…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *