Dumnezeu ne-a răspuns cu mult înainte!

http://www.biblia-ortodoxa.ro/wp-content/uploads/2006/12/biblia.jpg

Dumnezeu a preîntâmpinat în Sfânta Scriptură toate nedumeririle, întrebările şi frământările oamenilor. Nicio întrebare nu a rămas fără răspuns în această carte inspirată de Duhul Sfânt. Dacă citeşti adesea Psaltirea, care conţine Scriptura pe scurt, observi – poate cu mirare – nu numai că se cuprind aici lămuriri despre toate evenimentele esenţiale, de la începutul şi până la sfârşitul lumii, dar şi răspunsuri legate de toate frământările umane.

Dumnezeul nostru a dat răspunsuri pentru toată lumea: pentru teologi, pentru filosofi, pentru necredincioşi, pentru eretici, pentru artişti, pentru învăţaţi, pentru evoluţionişti, etc. Vă miră? Şi totuşi aşa este. Dumnezeu ne-a făcut pe noi şi nu noi (Ps. 99, 2). Nu nouă, Doamne, nu nouă, ci numelui Tău se cuvine slavă (Ps. 113, 9). Zis-a cel nebun în inima sa: „Nu este Dumnezeu” (Ps. 52, 1).

Cei ce spun că Dumnezeu nu vorbeşte cu oamenii, mint. Dacă ar vrea să audă glasul Lui în inimile lor, atunci şi-ar arăta bunăvoinţa prin faptul de a-I citi cuvintele şi de a dori să le înţeleagă şi să asculte ceea ce El are să ne spună, cu atenţie, ca faţă de Dumnezeu care e mai profund decât toate profunzimile umane. Ar vedea că Dumnezeu ne cunoaşte foarte bine şi ne-a anticipat toate doleanţele. Ar cunoaşte astfel că El este foarte aproape, că ne aude ţipătul inimii, deşi noi nu vrem să Îi alinăm Lui dorul de oameni prin împlinirea poruncilor Sale mântuitoare.

Psa. Gianina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *