Profilul religios al blogărilor din wp 100 şi alte… reflecţii

DSCF1937 -
Motto: „Cine vede în top 100 wp. ro un sandvici cu de toate…totuşi, trebuie să ştie, că peştii mari sunt mai mulţi de o singură culoare”.

Adică…acest aspect nu contează, dar, pe baza lui se clicărează! Pentru ca tot mai mulţi cititori ai noştri, cărora le place să fie atenţi la detalii, să aibă mult mai clară ideea topului ro pe wordpress, din punct de vedere religios, vom reda în cele ce urmează o mirosire a subiectului…care poate fi amendată pe ici pe colo.

Folosim configuraţia topului din 27 noiembrie 2007

Gramo’s World

Blogul lect. dr. Gheorghe Ştefanov, al soţiei sale şi al unei prietene*. Se declară ortodocşi, dar îşi botează copilul în ritul romano-catolic. Mai degrabă: liberi cugetători. Se autovotează şi se susţine prin prieteni în orgoliul primelor locuri tot timpul, deşi materialele sale nu îl arată mai deloc a cadru unversitar ci a inventator de discuţii sterile sau mai degrabă prosteşti.

La Pătrătosu

Blogul pastorului lect. dr. Marius David Cruceru, pastor baptist, la facultatea Emanuel din Oradea, simpatizantul cel mai penibil al ortodocşilor şi omul cu o ambiţie nemăsurată, care a reuşit, ca şi europarlamentarul român luteran de ieri, să se autopropună în stil mare cu lucruri puerile, care mai de care mai dubioase şi incoerente. Se auto-votează la greu şi e ajutat de coreligionari din spirit de frondă.

ECHILIBRU

Blogul domnului Ion Iliescu, fostul preşedinte al României, care spune că este ortodox, deşi cei mai mulţi îl ţin de liber cugetător. Despre dumnealui ştiţi mai multe, cu siguranţă.

Pe aici nu toţi sunt importanţi pentru ce vrem noi să spunem, aşa că nu o să îi băgăm pe toţi în seamă.

bucurenci.ro

Dragoş Bucurenci a venit recent pe wp ca să…demonstreze. Nu ştim ce credinţă are…dar de ortodocşi ştim că îşi bate joc cu nonşalanţă. Aşa că prieten nu ne este.

Până aici nu prea avem prieteni…de nădejde în ale credinţei ortodoxe şi suntem pe locul 6 al topului. Deci nu o să-şi manifeste bucuria primii 6 dacă o să scriem lucruri teologice de mare fineţe.

Persona

Blogul Prof. [?] Dr. în teologie Dănuţ Mănăstireanu, apărut ieri pe wp, teolog baptist, care s-a mutat pe wp…să demonstreze… Deci şi acesta ne e… prieten. Se va auto-vota într-o fericire. Sperăm să greşim…dar nu cred că e cazul.

andreanum&co

Blog în/de familie + prieteni…autorii având aversiuni, antipatie faţă de …credinţa ortodoxă. Aici se vorbeşte genital la greu, adică cultural, şi emoţiile sunt…nestăpânit de vaste.

Aşa cu…aşa

Prof. liceal de engleză Cristian Lucaci din Iaşi, de la Colegiul Wurmbrand, de credinţă baptistă. El trebuia să fie schimbul de ştafetă…al lui Cruceru, venit ca să ne/mă bombardeze la rating, dar se pare că s-a schimbat… planul. A venit şi Mănăstireanu la pupitru, pentru ca să se arate cât de mult ştiu baptiştii să nu scrie...teologie.

Deci până aici avem o lipsă de ortodcşi de la un capăt la altul.

Adelix

Studentă, singură, viitoare jurnalist [?], de credinţă adventă. Slobodă la gură când plouă…şi când bate vântul.

Pe locul 21 numai, într-o ţară majoritar ortodoxă…Despre Taina Căsătoriei.

Un blog ortodox, al unei domnişoare din Iaşi, mi s-a spus numele dânsei, sprijinită de membrii curentului [nu e prea mult spus?!] „tradiţionalist”, fără faţă, care copie cărţi ortodoxe şi le pune pe blog, fără accente personale. Adică ne interesant şi nedăunător pentru activiştii baptişti de pe wp., care au făcut din scrisul aici un motiv de orgoliu suprem! E o întrecere socialistă dacă eşti baptist şi nu scrii…pe wordpress!

Clujul Evanghelic

E un blog al ramificaţiilor neoprotestante din Cluj…dar e opera tot a unui baptist. Şi când te gândeşti că nici 20 de inşi baptişti, fac toată campania asta de clicăreală pe wp, ca baptiştii, de 6% reprezentare în România să fie primii la producţia de furaje la hectar…mă apucă groaza faţă de ce o să facă pastorul Tokes la UE, când e trimis drept cal troian pentru… România. Dânsul ce va vrea anexarea, mătrăşirea, denivelarea, scurgerea Transilvaniei în vreo eprubetă, pentru ca să o pună la vreun muzeu ungar?!

Ne trecem din vedere din top, astăzi fiind pe locul 25, după ce în fiecare zi, de vreo lună, avem numai peste o mie de vizitatori în mod zilnic. Însă nu pentru că nu are lumea ce citi la noi…ci pentru că ratingul nostru nu e manipulat şi vine cine vrea şi când vrea…pe când în alte părţi lumea se votează la greu…dar scriu prost, execrabil de prost. De ce nu începem să ne întrecem în deşteptăciune, în bun simţ, în cărţi citite şi prezentate frumos, în proiecte grandioase ca să îi folosim şi pe alţii, dacă tot ne doare fundul stând pe scaun şi ochii de la văzut ecranul?

[vom da o urmare altă dată]

Concluzia primei părţi: dacă vrea vreun baptist să demonstreze ceva, din punct de vedere puncte-puncte [nu ne-a dovedit nimeni nimic până acum, decât că se votează cu un fanatism stoic]…unui preot ortodox, nu are decât să ne dea nouă lecţii, nouă personal, pentru că alt blog de teologie, cultură şi informaţie ortodoxă nu mai există în primele 30 din top.

Urmăriţi regulat blogurile baptiste…şi veţi vedea semnale clare de luare în derâdere ale unor acţiuni ale noastre, ale ortodocşilor, dar şi gradul de enervare crescândă a acestora, de disperare, că din ei nu emană lucruri prin care să ne…flateze bunul simţ şi poate şi inteligenţa.

Părerea noastră, ultra-personală, e că teologii baptişti care vin în wp nu vor să ne prezinte teologia lor, că le e ruşine cu ea…ci ei sunt numai veniţi… la produs. Scuze: la evanghelizat…Mă mir de ce nu s-au trezit şi mormonii, iehoviştii, adventiştii, catolicii…să facem aici o târlă teologică. Dacă ar veni mormonii pe wp 100 s-ar prinde cu Pătrăţosu în horă sau…ar merge pe cont propriu? Dar adventiştii? Dar catolicii? Viitorul… poate naşte monştri…

Pr. Dorin.

6 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *