„Realitatea TV” prezentând evenimentul punerii temeliei viitoarei catedrale patriarhale

Preafericitul Daniel a pus azi piatra de temelie a Catedralei Mântuirii Neamului

Realitatea.net

Joi 29 noiembrie 2007, 12:06

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, a pus astăzi piatra de temelie a Catedralei Mântuirii Neamului, proiect care, potrivit Patriarhiei, este estimat la aproximativ 400 de milioane de euro, se va întinde pe două hectare şi va avea în pridvor picturi cu biserici şi mănăstiri din România.

Câte un cancioc de ciment au turnat şi premierul Călin Popescu Tăriceanu, primarul Capitalei Adriean Videanu, ministrul Culturii, actuali şi foşti demnitari, dar şi membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Catedrala Mântuirii Neamului va fi ridicată după ce statul va rezolva cele 48 de cereri de retrocedare existente pentru o parte din teren. Un vis al fostului Patriarh, construcţia Catedralei Mântuirii Neamului a fost amânată de mai multe ori de-a lungul timpului, din cauza problemelor cu terenul pe care urmează să fie ridicată.

În 2005 s-a decis amplasarea noului lăcaş de cult în vecinătatea Palatului Parlamentului. Conform proiectului, Catedrala Mântuirii Neamului ar fi cea mai înaltă clădire de acest gen din România. Noul lăcaş de cult va ocupa doar un sfert din suprafaţa de teren primit. Restul va deveni parc public, deoarece suprafaţa nu este construibilă din cauza tunelurilor ce leagă Ministerul Apărarii de Casa Poporului.

La începutul lunii octombrie, Guvernul a alocat 30 de milioane de lei pentru începerea construcţiei.

…………

Psa. Gianina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.