ÎPS Petru al Basarabiei discriminat şi hăituit de regimul comunist de la Chişinău

După ce a expulzat doi diplomaţi români, regimul lui Voronin a găsit o nouă ţintă – preoţii. Astfel, comuniştii de la Chişinău au declanşat un adevărat război împotriva feţelor bisericeşti subordonate canonic Patriarhiei Române. Până şi cel mai înalt ierarh, Mitropolitul Basarabiei, ÎPS Petru, a avut serios de suferit de pe urma gesturilor tot mai sfidătoare faţă de România ale autorităţilor de la Chişinău. Mitropolitul a fost reţinut două ore în vama Leuşeni, în timp ce se întorcea la Iaşi.

El a declarat presei, potrivit Rompres, că vameşii l-au percheziţionat ca pe un infractor, căutând droguri. ÎPS Petru a prezentat actele, iar peste câteva minute un grănicer l-a înştiinţat că s-au defectat computerele şi că va trebui să aştepte să vină cineva de la Chişinău.

„Peste vreo 45 de minute a venit o maşină din care a coborât un domn, s-a apropiat de maşina noastră şi ne-a spus că trebuie să completăm o declaraţie în care să mărturisim dacă avem sau nu droguri”, a declarat înaltul prelat. Timp de mai bine de peste o oră, şapte vameşi au verificat toate bagajele aparţinând mitropolitului şi şoferului acestuia, scotocind prin maşină, verificând motorul. Percheziţia a durat nu mai puţin de…două ore!Mitropolitul Basarabiei a calificat acest caz ca fiind unul politic, dirijat de sus şi a explicat că, până în prezent, nu a mai fost verificat niciodată, relatează Rompres. Serviciul Vamal moldovenesc a ales să nu comenteze incidentul.

Mitropolitul nu este însă singura faţă bisericească ce a avut de suferit după îngheţul relaţiile româno-moldovene. Alţi câţiva preoţi din cadrul Mitropoliei Basarabiei au fost sistematic intimidaţi de forţele de ordine în ultima lună, a afirmat Mitropolitul Petru.

eliza.francu@gandul.info

Articol cf. cu originalul.

Pr. Dorin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.