Un interviu cu ÎPS Ioan al Harghitei şi Covasnei

 pana-de-scris.png

În Formula As, aici.Un interviu luat de Ion Longin Popescu.

Fragment:

Ne aflam intr-un adevarat razboi cu saracia, iar sfintele sarbatori legate de Nasterea Mantuitorului si de Noul An ne deschid ocazia de a fi si mai prezenti in comunitatile de credinciosi, chiar si in cele formate din doi-trei batrani bolnavi. In acelasi timp, daca nu vom cultiva in sufletul oamenilor de afaceri aceasta nobila virtute a iubirii, ne va fi tot mai greu sa strangem ajutoarele necesare celor in nevoie.

Degeaba ai aur, daca sufletul iti este uscat ca paiul. Noi am avut noroc cu fabrica de pateuri de ficat „Ardealul” din Sfantul Gheorghe, care a facut o donatie Episcopiei, de peste 300.000 de cutii de conserve, in valoare de circa 5 miliarde de lei vechi. Acesta este darul si mangaierea noastra de sfintele sarbatori.

Nepretuitele cutii au ajuns in preajma sarbatorilor in spitale, in internate scolare, in penitenciare, in azile de batrani, in scolile mixte romano-tigano-maghiare din sate, pentru ca in sate nu s-au separat scolile, precum si in casele saracilor romani, tigani si maghiari, caci iubirea lui Dumnezeu nu cunoaste diferente etnice. Planul nostru de implicare in actiuni sociale este insa mult mai larg.

Din 19 noiembrie, am inceput, prin intermediul unor scoli care au cantina, un program de ajutorare atat a elevilor, cat si a oamenilor saraci, oferind pe spezele Episcopiei circa 100 de portii de mancare calda in fiecare zi. Programul a functionat bine si anul trecut. In plus, acum doi ani, ca si in prezent, daca este nevoie, calugaritele noastre gatesc la fiecare doua zile mancare calda pentru cei 40 de nevoiasi de la groapa de gunoi a orasului, care fara noi n-ar putea trece iarna. De asemenea, suntem intr-o buna colaborare cu politia.

De cativa ani, de cum da frigul, orice om care este gasit de patrule in gara, in autogara sau in alta parte, tremurand de frig, este adus la orice ora din noapte la Episcopie, unde primeste o masa si un pat, iar a doua zi, masa si pachet pentru drum.

……..

Pr. Dorin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *