E mai puţin important Meşterul Manole decât „fratele Petru Dugulescu” ?

Pentru ca să îşi bată joc de poporul român şi de credinţa acestui neam pastorul Cruceru continuă batjocura la Mioriţa cu batjocura la Meşterul Manole. Deşi strămoşii săi pictau cruci ortodoxe, că de aceea se numeşte Cruceru, nepotul sau strănepotul lor scrie la categoria „faze” mojicia de dedesubt.

Publică acest „minunat comentariu”/tâmpenie la 20:49, dar, pentru că pastorul…moare la 20.20 îl şterge, pentru ca nu cumva să intrăm şi să le deranjăm condoleanţele.

Dacă ştiţi să vă menajaţi cultul dv. domnule Cruceru, de ce nu aveţi aceeaşi stimă, teamă şi reverenţă şi pentru creaţiile epocale ale poporului din care faceţi parte şi de care v-aţi disociat de facto când aţi devenit baptist? De ce trebuie ca Mănăstirea, preotul, candela, Icoana să fie în gura dv. o continuă povară? Pentru noi credinţa dv. nu e o povară insuportabilă? Sau credeţi că aţi creat ceva monumental pentru ţara aceasta ca să vă revendicaţi dreptul de a râde de ceea ce ne reprezintă?

Scrieţi despre teologia dv. inexistentă, despre etosul dv., daţi detalii, spuneţi ce iubiţi cel mai mult ca să râdem şi noi de dv.!

Este inadmisibil ca un om care îşi revendică statutul de pastor şi de profesor să scrie lucruri de cea mai mare impertinenţă faţă de valorile perene ale românităţii. Însă, ştim că numai nulităţilor nu le plac lucrurile mari. Dacă vă simţiţi o nulitate vă credem că puteţi fi nesimţit până în pânzele albe….

Asta cum se numeşte când agresează minoritarii pe majoritari, când minoritarii nu ştiu să aibă bunul simţ civic de a trăi printre oameni. Dacă vă înjurăm de mamă imediat reacţionaţi, dar dacă mânjiţi cu infecţiile dv. interioare lucrurile în care noi credem, noi ce trebuie să facem faţă de dv.?

Sunt consternat de atâta mojicie care emană din dv. şi sper ca nu toţi cei ai dv. să vă semene!

Pr. Dorin.

4 comentarii la „E mai puţin important Meşterul Manole decât „fratele Petru Dugulescu” ?”

  1. Cat timp in acest spatiu mioritic va mai trece pana cand veti inceta a va „bombarda” caracterele unii altora? Imi pun intrebarea (care evident raspuns nu va avea)presupunand totodata prezenta Domnului ISUS: cat mai poate indura EL, iubitorul de oameni, noi creatia SA, rautatea din sufletul fiecaruia; oare este mai greu sa arati ca poti IUBI si ne putem iubi unii cu altii fara „frontiere religioase” (folosind acest minunat intermediu inventiv – internetul) decat sa facem o bucurie partii negative, celui rau? Ar fi minunat ca ne ajutam intre noi si sa fim placuti LUI, ca EL sa gaseasca placere in noi. Stim noi oare pentru cine traim? Stim noi oare si punem in practica dorinta SA de a MERGE IN TOATA LUMEA SI SA PROPOVADUIM despre DRAGOSTEA SA si la alti „muribunzi spirituali”?
    Va iubesc pe amandoi pentru ca sunteti speciali!… Inzestrati cu calitati super deosebite si voi amandoi ati fi o unealta de temut pentru cel rau.
    NU UITATI CARE ESTE SCOPUL NOSTRU PE ACEASTA PLANETA!

  2. As fi bucuros nu numai daca i-as semana domnului Cruceru, ci mai degraba sa-i mostenesc dupa multi ani macar jumatate din cunostinte si respectul pe care si le-a castigat 🙂 Dar cum aceste lucruri nu se pot mosteni, se pare ca voi trece la fapte, si o sa ma pun pe treaba, sa fac rost de ele de unul singur(impropriu zis, de unul singur). Am mare incredere ca daca ar vrea v-ar da un raspuns pe masura articolului dv, dar cum nici Dumnezeu nu trasneste pe primul care il injura,(pentru ca asta ar diminua autoriatea lui sau credinta ar disparea) este foarte posibil sa ramaneti singur cu lamentatia.
    Se pare totusi ca unii oameni nu pot fi sinceri destul cu ei insisi ca sa recunoasca adevarul. Ma mir ca nici dv dupa cate studii aveti, aparent, nu v-ati dat seama de el. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.