Condoleanţele noastre

Îţi vine să crezi că e al doilea Eminescu, după Cozma, poetul şi parlamentarul [parcă nu era voie!]  decedat în condiţii  normale… şi nu martirizat. Zile de priveghi naţionale, internaţionale? Micul anonim devine marele dispărut, căruia, paradoxal, i s-a accelerat moartea [cum spunea un comentator] din cauza a câtorva oameni….

Iar oamenii, drept mulţumire, fac rating cu moartea dumnealui. Şi ce mai rating! Se votează la două mâini? Comunitatea in integrum vrea să transforme înmormântarea lui Dugulescu într-o altă Bhutto?

Bineînţeles sunt întrebări legitime din afara …spectrului şi nu cerem lămuririle de rigoare. Dar, ne aducem aminte, parcă era ieri, că atunci când a adormit întru Domnul PFP Teoctist, domnul pastor  Marius Cruceru, nu Pătrăţosu, atenţie! [ştim să respectăm numele omului şi nu ne plac poreclele pentru că sunt manifestări puerile] se întreba, la fel de politicos ca şi noi…despre iţele evenimentului şi era revoltat, până peste poate, că se transmiteau condoleanţe.

Cum să nu fim fraţi, domnule Cruceru? Doar suntem fraţi în acelaşi Domn, Care S-a răstignit pentru amândoi, dar pe Care Îl vedem diferit. Durerea v-a scos iarăşi din normalitatea bunului simţ? Cum vă puteţi manifesta aşa, dv., un caracter atât de atent la detalii…într-o asemenea zi istorică?!

Domnul Cruceru ne încurcă numele cu acronimul blogului. Se poate una ca asta?! Nu cred că există o sfidare mai mare decât aceasta. Cer imperios scuze de la dv., omul care veţi dovedi în acest an, cu siguranţă, că şi baptistul are bun simţ, că şi baptistul are simţ teologic, dar mai ales, că are bunătatea de a vedea şi negreaţa de sub propriile sale unghii.

Condoleanţele noastre!

Pr. Dorin.

Un comentariu la „Condoleanţele noastre”

 1. Este trist daca cineva face rating pe socoteala altcuiva in conditiile date.
  Totusi, fie ca l-am cunoscut sau nu pe acel om ( faptul ca unii nu l-au cunoscut nu insemana ca el a fost mai mult sau mai putin importnat, ci pur si simplu ca au fost ei mai putin informati) raman cateva date obiective care inseamna ceva:

  „Eu voi menţiona trei lucruri despre Petru Dugulescu, care explică, pe scurt, de ce se acordă aşa atenţie plecării lui dintre noi.

  – este, alături de Iosif Ţon şi Paul Negruţ, unul dintre cei mai cunoscuţi pastori baptişti din România (şi SUA).
  – este un simbol al Timişoarei decembriste (’89).
  – a fost deputat de Timiş în perioada 1992-2000, a fost propus pentru postul de ambasador al Romaniei la Washington în 1996 de către grupul parlamentar PNŢCD, iar în 2005 era, din nou, o variantă pentru acest post, după cum scria România liberă, 23 aprilie 2005 (“Pastorul Petru Dugulescu, fost deputat PNŢCD, este cel mai influent om politic român în America”)”.(Alin Cristea)
  Puteti spune despre mine ca sunt un anonim, un nimic, sau orice altceva de genul acesta, dar nu si despre pastorul Dugulescu.

  Cat despre ‘rafuiala ‘ cu pastorul Cruceru, poate ca aceea ar trebui lasata la alt capitol…
  In rest, va doresc un an binecuvantat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.