4 comentarii la „Camerele de gazare de la Auschwitz [20 de fotografii]”

 1. E adevărat, părinte, dar ce a făcut Biserica?
  BOR a pactizat cu legionarii, ştii prea bine…
  Nu zic că nu au fost şi excepţii remarcabile, dar, statistic vorbit, biserica s-a acomodat cu ideologia de extremă dreapta…

  ……………
  Nu există acomodori ale Bisericii cu o extremă politică anume, în adevăratul sens al cuvântului, în istoria Bisericii Ortodoxe, pentru că o astfel de acomodare, în termeni ortodocşi ar însemna transformarea cultului şi a credinţei ortodoxe în literă şi în practică. Ci, în deceniul 4 al sec. 20, ca şi în anii comunismului în România a existat o legătură oficioasă faţă de conducerea statală, ca şi acum, fără ca asta să însemne o schimbare a credinţei, sărbătorilor, tradiţiilor noastre.

  Biserica Ortodoxă Română nu este şi nu a fost antistatală, ci respectă legile statului România, dezicându-se de legi neconforme cu ea [în epoca democratică actuală] sau neopunându-se făţiş şi îndurând prigoane, în timpuri când regimurile politice erau ostile Bisericii.

 2. Mulţumesc de răspuns şi de urări. Şi eu îţi doresc sănătate multă şi la toţi cei dragi ţie.Dar totuşi…..De ce nu mi-ai îngăduit postarea comentariului? Nu era nici impertinent , nici ofensator, nici…nici un fel!!!
  Cu acelaşi respect ca şi la ultima postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.