După un an de zile, şi-a dat drumul…

…la scris. Fratele Marius Cruceru ne-a impresionat timp de trei zile cu articole de dimensiunea unor articole. Nu zice nimeni să nu ai  o zi proastă sau să nu ai timp sau să nu faci reclamă la un lucru sau la altul…Dar să nu scrii un articol ca lumea la 3-4 zile e ruşine obrazului.

Promitem că îi vom da o distincţie, la finele lui 2008, dacă o ţine tot aşa, dacă o scrie lungă…şi nu revine la forma de postare scurtă şi ultra-scurtă. Nu mă interesează dacă e plăcut sau neplăcut pentru mine ceea ce scrie dumnealui, atâta timp cât este altceva decât mine, însă mă interesează să văd că realmente, pe fiecare lună, dezbate nişte teme , pentru că vrea să dăruie ceva celor care vor să citească  şi nu să facă paradă de rating.

Cred că toată lumea a înţeles că parada de rating nu te arată om serios,  nici imprecaţiile cu duiumul, nici comentariile la fentă, dacă nu ai ce arăta, în mod concret, când e să faci  statistica şi să vezi ce mărfuri ai creat luna asta, anul acesta… Bucuria nu constă în cât poţi să iei ochii sau în ce fac alţii, pe la comentarii, pentru tine, ci în ce faci tu pentru alţii.

Noi i-am precizat de la început [ e bine că, sperăm, s-a înţeles odată!] că noi nu rivalizăm cu nimeni ci dăruim lucruri. Însă, nu ne place să ne calci pe bătături dacă noi ne manifestăm simpatie faţă de tine. Bineînţeles că baptistul nu e ortodox şi invers, şi că nu va scrie lucruri care să mă ungă la suflet deplin, sută la sută: nici eu pe dumnealui şi nici dumnealui pe mine. Dar, pentru că sunt om sensibil şi nu frasin, simt când ceva e dăruit, când ceva e muncit, când ceva mă vizează şi mi se dăruie.

Bun venit, frate Marius, la masa simpatiei noastre! Dacă scrieţi pentru toţi, scrieţi şi pentru noi şi noi scriem pentru toţi şi scriem şi pentru dv.! Cine ne-a urmărit  observă  faptul că v-aţi însuşit în scrisul şi problematica dv. lucruri din  pledoaria noastră [ scrisul nu a fost degeaba!] şi eu de la dv [ se pare că multiplele contre m-au învăţat  enorm de multe lucruri din psihologia dv.]. Viitorul ţine de adâncurile noastre, ale tuturora, de ceea ce suntem în mod real şi nu doar închipuit.

Felicitările noastre pentru reconversia editorială şi aşteptăm ca pe 2008, să ne batem în bun simţ, măiestrie scriitoricească şi delicateţe, dacă în 2007 ne-am bătut în Wurmbrand, cele mai penibile zile de blogging şi rating închipuit.  Eu zic că merită…Şi cred că dv. ştiţi că merită să încercaţi  să faceţi cu noi acest lucru şi nu numai dv., ci toţi creatorii online religioşi ai momentului sau ai viitorului. Merită să lăsăm frumuseţea să uimească!

Pr. Dorin Picioruş

2 comments

  • Citesc de puţin timp blogul Dvs. părinte Dorin, însă am reuşit să parcurg destul de mult din arhivă. Este un blog pe care îl consider interesant, cu resurse foarte utile, […]
    ……………………………………
    Mulţumim pentru mesaje, ne bucurăm că încercaţi să scrieţi şi nu mai fiţi anonim, frate greco-catolic!

  • O zi binecuvântată vă doresc, dar de ce anonim?
    ……………
    Şi noi vă dorim acelaşi lucru…dar numele tot nu vi-l ştim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *