O dublă dovadă de conştiinţă subtilă de la Dr. Artur Silvestri

pana-de-scris.png

14 Ianuarie 2008 , Cuviosii Parinti ucisi in Sinai si Rait, Odovania Praznicului Botezului Domnului,

Iubite Parinte Dorin Piciorus,

Avand, intai, o perioada de vacanta in vremea Sarbatorilor de iarna, prelungita cu o stare mai putin buna de sanatate- efect al ostenelii – nu am mai verificat atent nici corespondenta curenta si nici  nu am mai facut zilnicele lecturi de ” presa imateriala” intre care pagina ce ati creat cu jertfelnicie se include de obicei.

De aceea nu am vazut la timp ca ati avut gandul bun de a-mi atribui un premiu ce ma onoreaza si despre care va scriu pe larg de indata, caci am aflat astazi ca si ziarul si Fundatia Curierul de Valcea a avut aceeasi idee pentru anul ce a trecut. Domniei Voastre si dlui Ioan Barbu  m-am gandit sa le trimit cateva precizari care vor sosi numaidecat.

Gandul de a ma premia m-a uimit ; nu m-a uimit, insa, faptul ca destui din cititorii ce aveti au socotit util sa-mi scrie cu bunavointa. Aceasta inseamna ca nu lucrati in zadar si ca ” omul bun ” nu a disparut din lume si de la noi.

Cu drag si urari de tot binele in anul ce a venit!

Dr.Artur Silvestri
www.artur-silvestri.com

professeur-visiteur de Gestion Immobiliere &expertise patrimoniale
Universite’ Francophone Internationale-Bruxelles
Bureau de Bucarest ( Roumanie ):
Association Roumaine pour le Patrimoine(ARP)
10,rue Ciprian Porumbescu ,Bucarest,code 010652
tel/fax:0040/21/317.01.14
GSM(portable):004/0744 38 68 46
E-mail: artur.silvestri.contacte@gmail.com
artur_silvestri@yahoo.fr
Publicatii ARP(bibliografie zilnica): www.analize-si-fapte.com

*********************

14 Ianuarie 2008 , Cuviosii Parinti ucisi in Sinai si Rait, Odovania Praznicului Botezului Domnului,

Iubite Domnule Profesor Ioan Barbu,  Draga Parinte Dorin Piciorus,

Stirea ce am primit privitoare la atribuirea unui premiu al prestigiosului ziar Curierul de Valcea si, in aceeasi perioada, al admirabilului  documentar on-line TEOLOGIE PENTRU AZI  ma ia pe nepregatite caci , asa cum am si spus adeseori , tot ce fac nu fac pentru recunoastere publica si pentru a obtine notorietate, titluri ori chiverniseala mare ori mai marunta. Sunt fapte ce se vor cantari candva ; si atat. In atatia ani nu am insistat sa impun ci sa propun idei, teme si solutii care, daca se vor socoti potrivite, pot fi preluate uitand chiar de autor ori de locul de unde au venit ; unele au si devenit ” folclor”.

In acelasi timp, as mai adaoga si imprejurarea ca un premiu pentru publicistica  in anul trecut nu mi se potriveste defel. Precum stiti , nu apar in publicatiile dominante si, abia rareori, la televiziuni  si nu fac parte dintre ” abonatii la crearea opiniei ” care sunt astazi , la noi ,atat de raspanditi fiindca sunt de trebuinta cuiva .

Cred ca , de fapt, aceasta distinctie are ca motiv efortul aratat de ARP pentru ca, in numai un an de zile , sa devina cel mai important grup de presa culturala on-line in limba romana si sa creeze, administrand cu o staruinta greu de inchipuit, 100 ( o suta) de pagini web cu rost cultural romanesc,  intre care sunt si 20 de periodice, unele cu aparitie cotidiana .

Aceasta poate fi , si cred ca este, o fapta si se datoreaza celor ce au fost alaturi de noi cu sprijin divers, cat de marunt sa fi fost,  insa cu bunavointa si nazuinta de a face mai bine tot ce se poate face astazi in tara noastra trista .

Daca acesta a fost argumentul unui premiu ce ati considerat potrivit pentru a atrage atentia asupra unor infaptuiri, la o scara ce se va vedea cu timpul, atunci el nu mi se cuvine: acordati-l catre ARP- Asociatia Romana pentru Patrimoniu, care bine-merita ca atitudine si efecte o pretuire publica; iar imprejurarea ca fiind fondator al acestei organizatii -si , astazi, alaturi de Dna Mariana Braescu, un sprijinitor dedicat in cele ale vietii curente  – mi-ar crea un adevarat sentiment de recunostinta, aratandu-mi si mie ca nu am gresit si nu inaintez prin locuri ce nu duc nicaieri .

Caci, la drept vorbind, daca e sa fie „recunoastere” si „ratificare”, ea trebuie sa ajunga la toti cei, multe sute, poate chiar mii, de romani de peste tot si de pe toate meridianele , care, la auzul unor cuvinte ce ii indeamna sa se apropie si ” sa puna umarul ” multumind Maicii Noastre Romania , nu stau cu mainile in san si aduc , fiecare dupa puteri , cat poate si cat stie fiecare.

Eu am facut prea putin fata de ceea ce mi-am propus si nu sunt multumit , tragand insa nadejde sa ma ajute Dumnezeu sa mai fac, atat cat ma va lasa pe Pamant. Dar el ,romanul treaz  care nu tace si nu sta imobilizat ca o vita la taiere, asa cum sed prea multi dintre contemporanii nostri, bine-merita pe deplin.

Daca staruiti in aceasta atribuire de distinctie, care in orice caz onoreaza fie si pentru ca in indefinitele noastre vremuri cineva a privit in jur si a vazut ,pretuind , v-as ruga sa o indreptati catre ARP – Asociatia Romana pentru Patrimoniu, care, de fapt, este ideea ce a strans energii si a dat, poate, un sens al nadejdii . In acest caz, voi fi onorat sa o primesc, ca parinte al acestei idei, din mainile Voastre generoase.

Cu doriri de tot binele si cu speranta ca inca multi ani veti face ceea ce aveti de facut aici,

Dr.Artur Silvestri
www.artur-silvestri.com

professeur-visiteur de Gestion Immobiliere &expertise patrimoniale
Universite’ Francophone Internationale-Bruxelles
Bureau de Bucarest ( Roumanie ):
Association Roumaine pour le Patrimoine(ARP)
10,rue Ciprian Porumbescu ,Bucarest,code 010652
tel/fax:0040/21/317.01.14
GSM(portable):004/0744 38 68 46
E-mail:artur.silvestri.contacte@gmail.com
artur_silvestri@yahoo.fr
Publicatii ARP(bibliografie zilnica): www.analize-si-fapte.com

Un comentariu la „O dublă dovadă de conştiinţă subtilă de la Dr. Artur Silvestri”

  1. In primul rand, ingaduiti-mi sa va felicit pentru blog, iar in al doilea rand pentru faptul ca stiti sa pretuiti cu onestitate marile valori.

    Premiul acordat domnului Profesor dr. Artur Silvestri e un semn ca in Romania mai sunt oameni care stiu sa arunce cu flori in adevaratele valori si nu cu pietre, cum, din pacate, se obisnuieste adesea pe la noi.

    Cand cineva face un lucru maret se gasesc destui care sa-l loveasca, crezand ca in felul acesta il vor cobori la nivelul lor

    Nastasia Maniu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *