Cineva infiltrat în sistemul nostru wordpress ne dezactivează elemente din blog sau ne retipăreşte articolele

De câteva zile, ne-au dispărut uneltele de scris în mod definitiv de pe bancul de editare al articolelor şi acum suntem nevoiţi să scriem în format html pas cu pas sau în formate paralele, pentru că nu mai avem nicio posibilitate să scriem în java ca de obicei.

Ieri, cineva s-a logat la noi cu o infra-parolă, ca şi cum ar fi fost din staff-ul wordpress-ului şi ne-a făcut o pagină goală în care a intrat de vreo 3-4 ori şi atât. Apoi a dispărut pur şi simplu.

Astăzi însă ne-a editat un articol, publicându-l încă odată, fără ca să facă modificări la el, dându-ne de înţeles că ne poate şterge tot blogul.

A fost piratat wp. ro sau a început pur şi simplu discriminarea noastră? Refuz să cred că Matt are vreo legătură cu această apariţie dubioasă. Mai degrabă, un român, care, poate l-a ajutat să traducă în română bancul de editare al wp, pe motiv că e de altă credinţă decât noi sau nu ne împărtăşeşte opiniile, a început să ne facă acest lucru.

Până unde va merge?

Aseară, cineva cu email RO, ne-a scris „ca din partea WordPress-ului:

Date: Wed, 23 Jan 2008 21:56:15 +0000

To: dorinfather@yahoo.com

From: „support@wordpress.com” <support@wordpress.com>

Subject: [Teologie pentru azi] Please moderate: ” Somebody tries to sabotage me „

Comentariul din articolul #2244 " Somebody tries to
sabotage me " aşteaptă aprobarea ta.
http://bastrix.wordpress.com/2008/01/23/somebody-tries-to-sabotage-me/Autor : Alex (IP: 77.81.190.51 , 77.81.190.51)
E-mail : mogadishu@email.ro
URL : http://www.azd.ro
Whois : http://ws.arin.net/cgi-bin/whois.pl?queryinput=77.81.190.51
Comment:
🙁 Bad news,I'm So Sorry,Who can be so evil to do such a thing ? can't
believe ... 🙁
Hope ur problems will be solved,do backups to save the data
Have a nice day!

Credem că e ceva intenţionat, pentru că ne-a atacat numai acest blog. Şi dacă ne atacă acest blog e pentru că am deranjat pe cineva pe el. Şi cum nu putem deranja decât oameni „religioşi” iar noi am mai zis câte ceva unor oameni „religioşi”, care cel mai adesea se numeau „baptişti” iar ei „sunt mulţi şi cunosc IT”, cum spunea domnul Cruceru…poate că aflăm răspunsul.

Oare se merge pe ideea: Nu putem să-l facem…atunci să-l convingem să se mute? Să-şi ia şi el pământ separat şi să ne lase pe noi baptiştii să monopolizăm wp. ro. 100?

Nu cred că e o întâmplare. Nu cred că e o eroare. I-am solicitat lui Matt ajutorul, ne-a repus java în funcţiune şi imediat după editarea unui articol iarăşi a dispărut cu totul sistemul de scris.

Să ne vorbească deschis cine ne face acest lucru, dacă se crede admirabil!

************

Dear Matt or enybody from WordPress,

I have, again, the big my problem: is not working on my blog the way of managing the text when I want to publish. In my Dashboard not exist tools of writer. From this reason I write my texts on another sistem and I translate all elements in this blog.

I believe that, somebody, is in my dashboard, parallel with me, and he working against me. We have one hacker in middle of us? I believe that is this possible. Please, take care of this problem again and try to make my blog to work properly again.

Father Dorin.

5 comentarii la „Cineva infiltrat în sistemul nostru wordpress ne dezactivează elemente din blog sau ne retipăreşte articolele”

 1. Draga Parinte,

  Dincolo de mitul conspiratiei, sa nu uitam cu cine avem de luptat de fapt. Inamicul nu este reverendul Cruceru, ci puterile si stapaniile acestui veac, cum se spune in Efeseni. Exista mereu cineva care sa isi bage coada, care sa puna piedici, care sa vrea sa ne inerveze la culme. Pe de alta parte, faptul ca sunteti incercat de aceasta maniera denota ca sunteti pe drumul cel bun, pe calea cea stramta care duce la o singura usa care este Cineva si nu ceva.

  Asa ca va stau alaturi si va rog sa nu va suparati pentru asemenea mici necazuri. Nu spunea oare Cronin prin gura unui personaj care mie imi este foarte drag, Parintele Chisholm, ca cei care nu l-au pierdut pe Dumnezeu nu au pierdut nimic?

  En Christo,

  Claudiu

 2. Este ciudat ce se întâmplă pe WordPress în ultima vreme, cam de o săptămână am probleme similare. După ce editez ceva se blochează totul şi îmi apare un mesaj care îmi spune că WordPress are nişte probleme, să nu apăs pe nimic şi să dau refresh peste 5 minute.

  Problema pare de natură tehnică, să sperăm că doar atât, altfel nu văd cine ar sta să-şi piardă timpul cu astfel de lucruri.

  Azi de exemplu, când am vrut să scriu un articol nou, nu mergea secţiunea prewiew, după ce salvam îmi zicea că nu există acel articol. Este ciudat, ar trebui să ne aşteptăm să cadă WordPressul?

 3. Prea Cucernice (sau Cuvioase?) nu cred ca e cazul sa va alaramati sau sa intrati la banuieli.

  Si eu cred ca-i o problema generalizata a WP ce se va rezolva. Ieri am scris de 3 ori un blog despre cultul crestin si cu greu am reusit sa-l urc pe blog. Desigur ca la inceput m-a luat si pe mine paranoia dar cu putin calm am reusit sa scriu ce aveam pe suflet.

  Sper sa se rezolve si problema dumneavoastra (daca ea inca persista).

 4. Oricum…e penibil daca chiar se amesteca direct in asa ceva. Nu pot sa suport genul asta de oameni, care daca nu pot fi de acord cu altcineva tre sa il distruga…nu inseamna ca daca nu esti de acord cu ideile cumva trebuie sa il anihilezi intr-un mod sau altul…Dar asta poate insemna si ca sunt foarte deranjati de ce scrieti. Recunosc ca citesc blogul acesta fara sa fiu mereu de acord cu ceea ce scrieti, dar imi place calitatea argumentelor…Baptistii si nu prea ma pricep la denumirile lor…sa zicem pocaitii in general sunt de o inversunare nemaipomenita. Si sub masca lor blanda am intalnit persoane extrem de justitiare si slabe de inger…Imi displac complet…se cred mai catolici decat papa…Mi se par extrem de falsi si nu mi se pare ok sa iti manifesti credinta asa in vazul lumii cu batice pe cap si batandu-te in piept cu cat de credincios si pocait esti tu fata de un ortodox traditionalist si nepracticant de exemplu. Nu mi se pare frumos sa te lauzi cu marimea credintei tale. Ma gandesc la oameni ca mine care au credinta cat lumina unei lumanari. Nu multa, dar mereu de ajutor cand ajung in intuneric, la o situatie limita au dupa ce sa se ghideze. Iar ei zici ca umbla cu un girofar al credintei(nu chiar asa de luminos, dar foarte zgomotos). Infiorator…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *