Invitaţie la conferinţă în cadrul Academiei Române [ Bucureşti, 5-6 martie 2008]

vultur-in-zbor.jpg

Buna ziua,

Am gasit pe Internet blogul dvs. si am placerea de a va trimite o invitatie la o conferinta internationala pe care o organizam sub egida Academiei Romane, in martie 2008. Informatii suplimentare in documentele atasate [infra, în original].

Download this file

V-as fi foarte recunoscatoare daca ati populariza informatii despre conferinta noastra printre cunoscuti, interesati de subiect sau pe diverse bloguri.

Cu deosebita consideratie,

Valentina Pricopie – organizator eveniment

Valentina PRICOPIE
Doctor in Comunicare
Manager Virtual Finance

tel: 0040 722 36 17 63

valentina_pricopie@yahoo.fr

************

ACADEMIA ROMÂNĂ

INSTITUTUL DE ISTORIE ŞI TEORIE LITERARĂ

„G. CĂLINESCU”

76117, Bucureşti, Casa Academiei, Calea 13 Septembrie nr. 13, sector 5

Tel./Fax: 40–1–3188106 / 2023

e-mail: instcalinescu@yahoo.com

Stimata Doamna / Stimate Domn,

Avem onoarea de a va invita in perioada 5-6 Martie 2008 la Conferinta internationala „O istorie posibila a vietii literare postbelice in sud-estul Europei. Concepte, evenimente, destine„, in cadrul careia vor fi prezentate rezultatele cercetarii „Perioada 1945 – 1965 in cultura romana„, realizat de Institutul de Istorie si Teorie Literara „G. Calinescu”.

Proiectul urmareste intelegerea istoriei culturale si abordarea literaturii romane in spiritul cercetarii ce se desfasoara astazi in marile universitati europene si americane. Beneficiind de nuantele introduse in dezbaterea critica de abordari contemporane precum feminismul, critica culturala, analiza discursului, analiza receptarii, studierea actiunii simbolice a centrelor de putere, istoria ideilor si mentalitatilor, ne propunem contextualizarea politica si interdisciplinara a fenomenului cultural romanesc din anii 1945-1965. Consideram ca aceasta perspectiva de lucru focalizata pe modul in care se articuleaza ideile estetice, filosofice si ideologice in perioada studiata este de natura sa reliefeze istoricitatea si evolutia fenomenului artistic in ansamblul sau, constituind astfel o alternativa la abordarile necontingente, predominant estetice, ale culturii romane.

Tematicile abordate sunt: Fenomenul epurarilor, Fenomenul „crizismului”, Proletcultism si realism socialist, Contestarea modernitatii. Actele Conferintei se publica in aprilie 2008.

Contam pe prezenta dumneavoastra la Conferinta noastra din martie, in cadrul careia sa ne impartasiti din experienta pe care ati dobandit-o in acest domeniu. Va solicitam pana in data de 10 februarie 2008 sa ne comunicati un titlu si un rezumat pentru comunicarea dumneavoastra care vor fi introduse pe site-ul conferintei si in programul final.

Informatii suplimentare (program complet al comunicarilor, loc de desfasurare, acces etc.) va vor fi transmise prin e-mail inainte de conferinta.

Cu deosebita consideratie,

Echipa de proiect

””””””””””””””””””””””””””””””””””’

Pr. Dorin.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *