Wp 100 ro începe să se mişte normal

biserica-ortodoxa.jpg

Sărmanul top 100. ro credem că a început să fie, nu ştim până când, un barometru al normalităţii. Dacă Xtall, astăzi dimineaţă pe locul 23, un blog cu subiecte juridice, ajunge spre seară pe locul 1, spre exemplu, înseamnă că acest top este mai puţin manipulat sau deloc manipulat, decât era în epoca Gramo’s şi La Patratosu.

În vara lui 2007 atrăgeam atenţia că nu poate dura ipocrizia şi autovotingul la nesfârşit. Ratingul real trebuie să se bazeze pe o muncă reală. Un blog în care nu se scrie şi nu se informează în parametrii reali nu poate fi susţinut, în mod artificial, la nesfârşit în top 100. Dacă nu performezi zilnic trebuie să oscilezi în top. E normal să fie aşa! De aceea este şi va fi întotdeauna suspect creatorul de online care se poziţionează într-un anume segment fără ca să facă mare lucru.

Dacă se merge pe prietenii la nesfârşit şi pe comentarii la tine, pentru că şi tu ai venit la mine…blogul va fi o sporovăială şi nu o lucrare serioasă. Invităm pe toţi partenerii de online la seriozitatea cu care vrem să fim cunoscuţi. Dacă vrem să fim creatori de opinie sau o contrapondere la media oficială atunci nu trebuie să ne furăm căciula: adică nu mai trebuie să ne manipulăm ratingul!

Topul acesta trebuie să se schimbe la fiecare oră şi în fiecare zi în mod semnificativ. El trebuie să fie o oglindă a efortului fiecăruia în parte şi fiecare dintre creatorii online trebuie să se bucure de succesul receptării producţiei proprii. Dacă îl stricăm iarăşi, dacă vrem orgolii fără muncă, vom avea o oglindă egoistă: o oglindă care ne spune ceea ce vrem noi să ne spună…dar nu adevărul gol-goluţ.

Pr. Dorin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.