Supermarketurile: adevăraţii falsificatori ai preţurilor

lacrima-in-care-sta-frumusetea.jpg

Un articol în Ziua, 11 februarie 2008, semnat de Cezar Ioan.

Fragment:

„Am sa va dau ca exemplu ce se intampla cu pretul laptelui”, afirma recent presedintele Agrostar, Stefan Nicola, care a condus o serie de discutii cu Ministerul Agriculturii pe aceasta tema. „Producatorii vand laptele catre procesatori, in medie (spun medie, pentru ca pretul oscileaza intre 0,5 RON si 1,1 RON/litru), cu 0,8 RON lei/litrul. Pretul este unul mic, comparativ cu restul Europei.

De pe poarta procesatorului, litrul de lapte nu pleaca cu mai mult de 1,5 RON/litru, iar noi il gasim in galantarele supermarketurilor si la preturi de 4 RON/litru. Noi, consumatorii, trebuie sa platim, pentru ca acum nu avem de ales”, afirma el.

Stefan Nicolae a mai anuntat ca „fermierii din Romania sunt pregatiti sa declanseze in curand proteste, daca situatia in care se afla acum nu se schimba”, pichetand principalele supermarketuri din Romania sau mergand chiar pana la Bruxelles, daca in tara nu sunt ascultati.

„Am ajuns sa importam pana si patrunjel sau marar. Gasim in supermarketuri astfel de produse importante. Deja am pierdut controlul. Mancam din import, in conditiile in care circa 80% dintre produsele alimentare sunt importate”, sustine presedintele Agrostar.

Pr. Dorin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *