Ei: rotunzi/pătraţi/curbaţi, şi nimic …El: „domnul Mangaloy”, unul care îi face pe toţi la cuvinte

paienjenis-rourat.jpg

Dacă nu e diversiune, şi Sebastian Mihăilă, alias Mangaloy, pentru că are ochi de văzut şi cap de auzit a dat cu cuvinte în Agora Christi, pentru că omul a vrut să îşi exprime nişte opinii…şi nu e nici baptist, atunci Umor fără dinţi vă propune: Reîntoarcerea lui Zorro. Partea a doua, needitată şi netransmisă niciodată.

Ce se întâmplă în această parte a filmului? Alin Cristea, câinele de pază al wp.-ului, clasificatorul datelor pe fiecare zi a acelor baptişti, care ajung în top şi sunt o mândrie comunitară, a văzut cum domnul Mangaloy s-a dat la Agoră. Imediat începe atacul miriadelor asupra unicului Mangaloy. În primă audiţie: elisa de 60 de ani vine şi dă cu comentariu în cap „vulgarului wp-ist”. Ea e baptistă. După aceea vine Rotundu, alias Alin Cristea şi preia frâiele peroraţiei. Şi el baptist. Păi apoi vin alţii, tot baptişti, zişii: Mitrofan cu pigmeii şi enormii, dadatrolli, evediahii etc….toată oastea cea apusă.

Deci, dacă nu e diversiune şi totul e pe bune, adică domnul Mangaloy nu e şi dânsul baptist, atunci îl anunţăm pe domnul Sebastian Mihăilă că a dat nas în nas cu Cosa nostra, cu mafia onlineului, formată din câţiva contrabandişti baptişti. Ei fac contrabandă cu manipularea. Şi acolo unde văd că există cineva capabil să arunce cuvintele direct la cutia craniană a altora, deci să le zică cu cap şi să înţeleagă şi alţii cum stau treburile, prima învârteală e că vin în masă, ca roiul de lăcuste, să-l mănânce pe presupusul preopinent.

Ieri am privit roiul de lăcuste cu un umor nedisimulat. Tocmai de aceea această parte a doua a filmului Zorro, e copie la indigo a părţii întâi: Pătrăţoşii vs. subsemnatul, vara lui 2007.

Unde stă umorul? În uniformismul modului de a gândi şi a acţiona al roiului de lăcuste. Zorro se luptă ce se luptă pentru libertate sau pentru ce se mai luptă şi când i se termină cu lupta incendiază totul. În sistem online însă incendiul ţine locul închiderii comentariilor. Pentru ca să discuţi cu roiul nu trebuie să le moderezi comentariile ci să le arunci pe toate la coş. Pentru că roiul nu vrea să discute ci să închidă gura, să uimească prin număr, în speranţa că numărul spală aparenţele lipsei de logică.

Acum, ca să vezi situaţie! Agora Christi, lezata, nu zice niciun pâs…dar vine Rotundu cu Pătrăţoşii [ emanaţia de Pătrăţos, ca să fim corecţi cu termenii] ca să spele necutezanţa Agorei. Unde sunt impotenţi unii, alţii sunt cu potenţă maximă a cuvintelor.

Însă, trebuie să felicităm pe domnul Mihăilă, dacă e real, pentru că a avut fler de Zorro şi nu a ştiut cine îl poate ridica în top atât de frenetic. Căci, ca în vremurile manipulării de vară, două articole, care nu au mare chichirez, au ajuns pe locul 2 şi 5 tocmai pentru că zic ceva sau despre baptişti.

Retragerea preapomenitului MC din locul1, nu şi-a luat odată cu ea, în pustiu sau pe pustii şi vestigiile de mare mediocritate, adică pe confraţii săi. Ne-a lăsat tributarii unei lumi contrafăcute, care, o să ne jeneze tot la fel de mult, la modul ironic bineînţeles, ca şi pe Zorro.

Post-scriptum:

1. dacă nu înţelegeţi nimic din acest text…aveţi dreptate. Unii însă înţeleg prea multe.

2. nu are rost să credeţi că vom primi comentariile dv., dacă sunteţi din roi.

Noi mergem singuri, doar cu cuvântul. Dacă mergi în roi sau în haită se zice că nu ai ce-ţi trebuie.

Regizorul celei de-a două părţi a filmului Reîntoarcerea lui Zorro.

7 comentarii la „Ei: rotunzi/pătraţi/curbaţi, şi nimic …El: „domnul Mangaloy”, unul care îi face pe toţi la cuvinte”

 1. Din nefericire, sunt real. Aş cam vrea io să hiu ireal, anistoric şi toată ceata a–urilor, ca să nu mai râd atâta.

  Domle, situaţia staţionează cam aşa: io momentan aş vrea repede să mai recitesc paginile alea din Numele trandafirului, chestia ecoetică, parceque parcă pe.acolo se vorbea, în râs, despre râs. Nu este vorba despre râsul din savană. Carele cred că şi el râde acuma. Da aş vrea totuşi să înţeleg de ce râd io aşa de tare.

  Eu personal, nu sunt baptist, carelevasăzică mari idei in ceea ce priveşte trebuşoara asta, nici de astea n-am. Da ar fi fost tare dacă aş fi fost baptist.

  Io am blogu aista (al meu, adicătelea) de vreo lună de zile. Acu câteva zile am dat peste agora si RC. Interes prea mare nu am in questa questiones, aşa că m-am legat de nişte lucruşoare pe care le consideram false.

  Ceea ce văd că se întâmplă mintenaş depăşeşte puterea mea de înţelegere. Roi n-o fi, da congregaţie de termite atotînţelepţitoare de ei înşişi şi de alţii, îs cu siguranţă.

  Nu am nici o informaţie despre acest Godfather mafiot intruchipat prin baptism, aşa că nu mă pot pronunţa.
  Însă cu siguranţă sunt extrem de insistenţi.

  PS. Mişto chestia cu pink flamingos şi iubirea uluitoare.

 2. PSS. Este posibil ca wordpress.ul să cenzureze? Adică io nu.mi mai văd blogul in marele top 100…mi se pare destul de halucinant ca de pe locul 2 să dispară în neantul virtual….whatever

 3. Tocmai de aceea v-am anteţionat şi noi, domnule Sebastian, ca să ştiţi ceea ce a dat peste dv.

  Toţi care au venit şi v-au comentat articolul şi nu îi cunoaşteţi sunt baptişti şi fac parte dintr-un grup mai mare decât cei care au venit acum.

  Nu au venit la întâmplare… ci sunt trimişi, se trimit şi se încurajează reciproc.

  Dar dacă au venit au sesizat că îi întreceţi la minte şi tocmai de aceea ei sunt panicaţi de băieţii deştepţi care le pot strica apele.

  Vă felicităm pentru modul cum aţi ştiut să vă propuneţi în dialogul cu dumnealor!

  Ne-a plăcut stofa dv. de literat şi am vrut să vă dăm un semn despre preţuirea pe care ne-aţi câştigat-o!

  Un an bun şi ne vom privi îndeaproape!

 4. Nu wp vă cenzurează ci congregaţia baptistă vă manipulează!

  La două minute după ce am scris articolul despre dv. ei v-au scos din top. Există scripturi de autovoting pe care le folosesc sau votul la mai multe mâini…şi fac ceea ce vor cu ratingul.

  Astă vară a fost nebunie în top 100, când La Pătrăţosu şi Gramo’s erau pe locul 1 şi 2. Se votau în neştire ca să facă blogului nostru concurenţă, pentru că le ironizam eforturile manipulatoare.

  Asta e tot…E o grosolană şi nesimţită manipulare corporatistă.

 5. poftim?!?!? e posibil asa ceva? autovoting-ul inseamna controlul asupra unor locatii virtuale ce folosesc cuvinte-cheie, presetate de „ei”? da? asa merge treaba? cu alte cuvinte, credeai ca blogul e fata-mare si cand colo, surpriza, e „cea mai mare doamna”? ce e mai important? sa crezi ca esti liber si sa n-ai ocazia sa afli vreodata ca „usa e de fapt incuiata” sau sa crezi ca esti liber si sa afli ca esti, dar doar pentru 5 minute, cat „se aeriseste incaperea”, dupa care, „ne pare rau, incuiem”? brusc, imi dau seama ca sistemul, oricum s-ar numi, e un imens abator fara alternative reale de supravietuire….

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *