Măscăriciul de pe sticlă

94256s.jpg

Conform Dex măscăriciul este o persoană pusă numai pe şotii, cu o inteligenţă medie, dar cu un slab simţ al responsabilităţii. În acest registru se încadrează şi personajul, de altfel simpatic de multe ori, Mircea Badea.

În articolul său, Părintele Dorin, sesizează cum acest personaj de comedie post audienţă cu pretenţii de prooroc se pliază şi el în registrul denigratorilor la adresa creştinilor ortodocşi.

Poate că fratelo Mircea nu mai vrea să aibă rating…Sau poate că nu ştie că la emisiunea sa nu se uită numai agramaţi sau din aceea avizi de incendiat bărcuţe în albia de plastic ci şi intelectuali, oameni cu carte dar şi care gustă ironia fină. Însă, fratele meu, ironia e una dar bădărănia e altceva.

Când confunzi pe oamenii credincioşi cu cretinoizii şi reduci numărul telespectatorilor la cine vrei tu, atunci, fratele meu de cartier, trebuie să-ţi faci blog de extremist şi nu să creezi o emisiune TV! Sau scrie pe ecran cine să se uite şi cine să nu se uite, ca în regimurile dictatoriale, ca să nu ne pierdem timpul degeaba.

Gesturile tale, dragă Mircea, încep pe fiecare zi să fie deşănţate şi te anunţăm că vei pierde public. Dacă te crezi mare mânuşă…o să ajungi mânuşă miniaturală, ca în foto supra, pentru că te duce gura unde nu te duce bunul simţ.

Poate că te crezi în altă ţară, într-una a celor care trag cu puşca pe stradă! Dacă nu îţi place o opinie poţi să o spui şi fără să insulţi şi să ne declari pe toţi credincioşii, de orice ramură am fi noi, nişte cretini.

N-am putut să ascult emisiunea până la capăt de indignare. Însă nu cred că suntem singurii indignaţi. Dacă ne faci să plecăm din faţa televizorului pentru că nu putem să suportăm abjecţiile tale, cred că începi să devii falimentar. Şi când pe oamenii credincioşi, care te stimează, începi să-i pierzi de clienţi…slabe speranţe că vei atrage un segment de public fidel în locul acestora.

Erorile te costă!”

Pr. Dorin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *