Noi alegeri de mitropolit şi episcopi în Patriarhia Ortodoxă Română

   intre-cer-si-pamant.jpg

În şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de astăzi, 5 martie 2008, desfăşurată la Reşedinţa patriarhală, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, au fost aleşi pentru eparhiile vacante:

Î.P.S Teofan, Mitropolitul Olteniei, în scaunul de Arhiepiscop al Iaşilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, după două tururi de scrutin, cu 32 de voturi.(CV – format PDF)

 Preasfinţitul Visarion Răşinăreanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, în scaunul de episcop al Tulcei, cu 39 de voturi. (CV – format PDF)

Preasfinţitul Petroniu Sălăjanul, arhiereu vicar al Episcopiei Oradiei, în scaunul de episcop al Sălajului, cu 28 de voturi. (CV – format PDF)

Preasfinţitul Sebastian Ilfoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, în scaunul de episcop al Slatinei, cu 38 de voturi. (CV – format PDF)

Preasfinţitul Siluan Marsilianul, episcop vicar al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale, în fruntea Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, cu 39 de voturi. (CV – format PDF)

Preacuviosul părinte arhimandrit Mihail Filimon, în scaunul de episcop al Episcopiei Ortodoxe Române din Australia şi Noua Zeelandă, cu 38 de voturi. (CV – format PDF)

Preacuviosul părinte arhimandrit Timotei Lauran, în scaunul de episcop al Episcopiei Ortodoxe Române din Spania şi Portugalia, cu 39 de voturi. (CV – format PDF)

Preacuviosul părinte protosinghel Macarie Drăgoi, în scaunul de episcop al Episcopiei Ortodoxe Române pentru Europa de Nord, cu 42 de voturi. (CV – format PDF)

Conform Statutului pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, mitropolit, arhiepiscop sau episcop eparhiot devine candidatul  care a obţinut voturile a jumătate plus unu din totalul membrilor prezenţi. Având în vedere că la şedinţa Sfântului Sinod au participat 45 de ierarhi din totalul de 48, numărul minim de voturi pentru alegerea într-unul din scaunele vacante a fost de 23.

Cf. Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *