Cum editez în WordPress o imagine pe care o preiau din altă parte?
Trebuie mai întâi să aveţi un cont personal de imagini sau să preluaţi din alt blog sau site o imagine expusă, o imagine care e la vedere. Dacă o preluaţi de la dv. dintr-un cont de fotografii [ Ex. Flickr, Photobucket, Ipernity etc.] aveţi siguranţa că nu va dispărea în timp. Dacă o preluaţi de la alţii s-ar putea să fie ştearsă în cele din urmă şi rămâneţi cu buza umflată.
Mergem în contul nostru de pe Ipernity şi luăm o fotografie. Cam aşa arată fotografia la ea acasă, adică în contul nostru. Ca să o luăm de acolo şi să o aducem pe Visualul nostru în WordPress, facem click prelungit [trebuie să exersaţi ceva timp!…] pe colţul din stânga sus al imaginii şi din imaginea care arată aşa:
când e haşurată cu click stânga sus, apare aşa, mai înnorată:
Când imaginea din contul dv. este haşurată, adică înnorată, atunci daţi click dreapta cu mouseul dv. pe imaginea înnorată şi o să vă apară lista cu instrumente practice, listă din care apăsaţi pe Copy şi imaginea dv. rămâne stocată în memoria computerului pentru a fi pusă pe WordPress.
Fără să mai faceţi o altă mutare care ar anula salvarea dv. virtuală reveniţi pe WordPress, pe Visual, puneţi cursorul dv. la mijlocul paginii, daţi click dreapta cu mouseul şi va apare indicaţia Paste, apăsaţi pe ea şi avem imaginea de acum:
Veţi observa că deşi dv. aţi stabilit imaginea ca să rămână la mijloc ea va fi situată automat în partea stângă. Treceţi de pe Visual pe Code şi găsiţi următoarea configuraţie a fotografiei:
Ca să o stabiliţi cum vreţi dv. vă întoarceţi pe Visual şi apăsaţi pe poziţionarea la mijloc a imaginii, adică pe al 9-lea element al primei bare de editare. După ce aţi făcut asta mergeţi pe Cod şi din ce era înainte, din şirul lung de deasupra, apar două linii de informaţie:
Rămânem pe Cod şi ştergem primul rând de informaţie: de la < div…relative”>. Rămânem cu şirul de informaţie ultimă pe care trebuie să îl fasonăm pentru a-i sta bine în WordPress. Adică, fiind pe Cod, scriem în loc de div, de la : < div style =…scriem p şi atât. Apoi, ne uităm la mărimile imaginii. Observăm că înălţimea imaginii e de 420 şi înălţimea nu e o problemă pe platforma WordPress. Înălţimea imaginii poate fi şi mai mare de 400, cam până pe la 700-800 ca să fie rezonabil.
Însă lăţimea e o problemă în WordPress. Lăţimea imaginii e aici 560 iar regimul standard, cu imagine serioasă în WordPress e… 470. Trebuie să visaţi acest 470 la orice fotografie pe care o puneţi. Scrieţi 470 în loc de 560, veniţi pe Visual şi publicaţi articolul şi imagine e aceasta:
Pr. Dorin.