Costume impecabile

Am trecut astăzi prin faţa şcolii confesionale romano-catolice tocmai când elevii intrau sau ieşeau de la cursuri…şi am rămas uimit de cât de curate, de apretate le erau costumele. Toate la fel, multă ordine, copii disciplinaţi…

Jos pălăria! Cinste mamelor românce romano-catolice, care ştiu să îşi trimită copiii atât de bine la şcoală!

Pr. Dorin

One comment

 • Asa erau odata si mamele crestin-ortodoxe…Nu plang pe nimeni,doar ca ma sfasie sufleteste privelistea ortodoxiei de azi. Asa se intampla cand dispare credinta iar „liber-cugetatorii” sunt din ce in ce mai multi. Dar oficial sunt…ortodocsi!

  Ma bucura gandul ca la polul opus mai putem vorbi de un numar restrans de crestini cu adevarat ortodocsi.

  Si ce vina am eu, la modul general vorbind, ca m-am nascut ortodox,sau ce vina are fratele meu, ca s-a nascut catolic sau de alta credinta…oameni suntem toti…deja nu mai putem vorbi de o revenire a catolicismului la ortodoxism,atata vreme cat ne desparte aproape un mileniu de separare ideologica,de istorie si de cultura proprie cladite in tot acest timp…dureros,pentru noi cei tineri care suntem nevoiti sa descurcam itele inaintasilor nostri…

  Si cum asta n-ar fi de ajuns,mai vedem la tv tot felul de preoti,pe care-i respect doar pentru ca au harul preotiei,dar e la fel cum ai da un bulgare de aur unui copil….ce sa faca cu el?!asa si ei,ce a faca cu harul lui D-zeu?

  !Unii s-au gandit sa faca bani,altii…fapte care fac de rusine intreaga ortodoxie…iar acum pe bune, rusii sunt niste ingamfati fara pereche,grecii fanatici si duri cu credinciosii!!!

  iar romanii…niste mercenari de doi lei si niste inculti utopici cu pretentii de intelectuali…astia suntem….realist vorbind,si atunci cum sa compari catolicismul,ce are macar slujitori cu vocatie,cu noi….lumea ce vede aia crede…si judeca,uneori pe buna dreptate…

  Si asa ,cu smerenia de rigoare,felicit mamele catolice,care stiu sa dea copiilor lor o educatie buna, iar nu alcool la 3 ani ca ale noastre, ajungand in coma alcoolica la spital cu ei…asta face diferenta…si discutia ar putea continua inca 10 pagini de aici incolo.

  Numai ca nu vreau sa plictisesc pe nimeni…asa ca voi incheia cu nu verset comun si voua si noua,al Sf Ap. Pavel:Rugati-va neincetat!

  Un simplu crestin…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *