Traducerea scrisorii părintelui Ştefan Freeman din 24 iunie 2008

Părinte Dorin,

În familia tatălui copilului au fost mulţi ordinaţi preoţi, de-a lungul timpului, pe când nici tatăl său nu era ortodox. Dar tatăl său, acum preot, este în mod evident un om binecuvântat. Şi înaintaşii săi poate că acum se roagă pentru el.

Din partea mea, a familiei mele – lucru interesant de altfel – au fost mai mult de 50 de pastori baptişti şi… mulţi dintre ei erau misionari. Dacă luăm în calcul pe strămoşii din partea mea, atunci au fost nevoie de 50 de pastori baptişti ca să se roage lui Dumnezeu, pentru ca El să ne dea un preot ortodox! [ Într-un comentariu scurt la auzul vestei că a devenit bunic…i-am scris că s-ar putea ca noul copil să ajungă preot. De aceea şi părintele Ştefan, plin de umor şi de atenţie, ne scrie că e…greu să obţii de la Dumnezeu un preot ortodox…n.n.]

Însă acum se poate întâmpla acest lucru foarte uşor… Două dintre fiicele mele sunt căsătorite cu preoţi ortodocşi. Una dintre ele are pe socrul ei preot ortodox, care, atunci când a vizitat România a predicat unui număr de peste 100.000 de oameni. Cumnatul ei este de asemenea diacon ortodox. Familia mea e foarte binecuvântată cu atâţia convertiţi câţi are. Părinţii mei, spre exemplu, au primit să intre în Biserică la vârsta de 80 de ani. Dumnezeu a binecuvântat cu apa convertirii [ cu Sfântul Botez n.n.] atât familia mea cât şi familiile copiilor mei.

Şi noi slujim în acest leagăn al credinţei ortodoxe ca fii ai Bisericii Ruse din California. Şi, în America – care nu are o faţă ortodoxă – naşterea nepotului nostru a fost aplaudată duminică dimineaţa de către toată parohia noastră. Şi, după cum cred că America are un impact asupra tuturora, cred că va avea şi asupra micuţului Petru Alexie, cum se numeşte nepotul meu.

Părinţii lui vorbesc în mod fluent limba rusă şi tatăl său slujeşte într-o parohie rusească. Fiica mea şi mama lui şi-a petrecut un an în Siberia pentru ca să se perfecţioneze în limba rusă, în timp ce era la colegiu. Soţul ei, tatăl celui nou-născut şi ginerele meu este pur şi simplu un geniu al multilingvismului. Acesta a învăţat de unul singur slavona liturgică şi, de pe când era la colegiu, a devenit atât de expert în limba engleză, încât fiica mea spune că nu poate să ţină pasul cu el.

El se roagă deopotrivă în rusă şi engleză la slujbele pe care le slujeşte iar predicile sale sunt speciale. El, ca şi celălalt preot şi ginere al meu sunt bucuriile inimii mele şi reprezintă pentru mine o imensă bunătate din partea lui Dumnezeu.

S-au împlinit acum peste 10 ani de zile de când sunt ortodox, de când m-am convertit la Ortodoxie. Şi, în scurt timp, Dumnezeu a desăvârşit multe în vieţile copiilor mei. Noi am început în parohia noastră de la 15 oameni şi acum suntem 150, avem două programe speciale de misiune în Biserica noastră, şi, evident acest blog [ care a apărut în 2006, ca şi al nostru n.n.]. Prin toate Dumnezeu ne-a binecuvântat mai mult decât ne-am fi închipuit noi vreodată.

Biserica Ortodoxă este pentru această lume ceva mai presus de orice aşteptare. Şi, simt asta în toată fiinţa mea: în ea sunt acasă! De aceea nădăjduiesc cu mare dor să vizitez prieteni ortodocşi de pe tot cuprinsul pământului.

În acest septembrie voi fi pentru două săptămâni în Israel iar Rusia şi România sunt printre primele locuri pe care vreau să le vizitez.

Eu sunt ultimul dintre toţi fiii lui Dumnezeu, dar El m-a binecuvântat peste măsură!

Părintele Ştefan Freeman

***

This is an audio file of the letter from Father Stephen [ in Romania language : părintele Ştefan] for to fell the our love of him.

Download this episode (5 min)

Pr. Dorin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *