Memoria imaginilor

Odată cu trecerea timpului înţelegi că imaginile ne ţin istoria, ne păstrează transformările firii noastre, ne aduc trecutul în viitor, ne fac să ne înţelegem mai bine. Teologia imaginilor este teologia sensului continuu al cunoaşterii de sine. Teologia lor constă în aceea că sunt expresia vizuală a ceea ce a făcut Dumnezeu din noi.

Astăzi am fost în mod special, împreună cu Doamna Preoteasă, la Sfânta Mănăstire Cernica, pentru ca să fixăm în imagini o istorie a momentului, o teologie a momentului, care va fi văzută altfel dinspre viitor spre trecut.

Bisericile se pot dărâma. Bisericile se pot incendia. Icoanele, cărţile, oamenii pot dispărea într-o clipă şi e păcat ca nimic să nu rămână, ca nimic să nu să se păstreze într-o formă anume. Vă vom aduce aproape de dumneavoastră o istorie încă vie, care, s-ar putea, ca în câţiva ani, să fie vie numai în acest fel…al imaginilor.

Nu subevaluaţi imaginea, cuvântul, sunetul! Nu subevaluaţi tot ceea ce înseamnă memorie, memorie a sentimentelor, a trăirilor, a magnificienţei vieţii. Singura formă prin care putem da dovadă de noi înşine sunt aceste semne, toate semnele care rămân de la noi.

De aceea orice lucru, orice amănunt din viaţa noastră contează, trebuie inventariat, trebuie pus în categoria lui pentru că sunt comoara experienţei noastre. Lăsaţi copiilor dumneavoastră experienţa dumneavoastră cât mai in integrum! Cărţile, DVD-urile, biletele de avion, insectarele, ierbarele, premiile dumneavoastră, însemnările dumneavoastră, schiţele dumneavoastră, toate mărunţişurile importante ale vieţii dumneavoastră lăsaţi-le moştenire unor oameni de încredere!

Păstraţi-vă memoria familiilor dumneavoastră! Păstraţi-vă urmele prin istorie, care îi pot ajuta pe cei care ne urmează!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *