Un mucenic militar al zilelor noastre: Fericitul Evghenie

Evghenie Rodionov a fost prizonier in Cecenia in 1996.

Când era mic, bunica sa i-a daruit un lantisor cu o Cruce mica de argint. El a vrut sa o poarte si când mergea la scoala, dar mama sa (nu credea în Dumnezeu pe atunci), l-a avertizat în legatura cu purtarea Crucii, pentru ca in acele vremuri, comunistii erau împotriva acestor lucruri.

Evghenie a purtat-o oricum si a refuzat vreodata sa si-o dea jos. Trecând anii, Evghenie a ajuns soldat în armata rusa (avea 19 ani). A fost capturat de rebelii ceceni musulmani si tinut într-un beci, spânzurat de încheieturile mâinilor, unde a fost chinuit si batut.

Musulmanii i-au ordonat lui Evghenie sa-i scrie mamei sale si sa ceara de la ea 10000$ rascumparare. El le-a spus ca familia lui e saraca si nu îsi permit o asemenea suma. Apoi el i-a ordonat lui si altor prizonieri rusi sa se converteasca la islam.

Pentru a-si salva capetele, cei mai multi au acceptat. Evghenie a refuzat sa-L tradeze pe Hristos. Pentru acest lucru, i s-a tăiat capul.

Acest lucru s-a întâmplat în 1996. De atunci, mama lui Evghenie a reusit sa recupereze trupul fiului sau de la ceceni: mai întâi corpul, care avea înca în jurul gâtului mica Cruce, si mai târziu capul.

Multe minuni s-a petrecut cu trupul lui Evgenie, de fapt, cu Sfintele Moaşte ale lui Evghenie, iar o Icoana cu el (de la o Biserica dintr-un mic sat din Rusia), a început sa izvorasca mir.

Evghenie nu si-a tradat tara, dar cel mai important, nu si-a tradat credinta. El nu si-a dat jos Crucea de la gât chiar si în cele mai grele momente de chinuri groaznice. Statul l-a decorat pe Evghenie cu „Ordinul Curajului”.

Donatiile oamenilor au facut posibila punerea unei Sfinte Cruci de 2 metri înaltime pe mormântul sau. Oamenii vin la mormântul lui din multe zone îndepartate ale Rusiei.

Odata a venit un veteran la mormântul lui Evghenie. Si-adat jos decoratia sa militara-medalia curajului si a pus-o pe mormânt.

Tatal lui Evghenie a murit la putin timp dupa întoarcerea trupului fiului sau. Mama sa, care nu a mai pasit înainte într-o Biserica, este acum o credincioasa Ortodoxa, salvata de exemplul fiului sau, Sfântul Mucenic Evghenie Rodionov.

Sa-i cerem ajutorul Sfântului Evghenie si cu siguranta ne va ajuta sa rabdam si cele mai grele momente, asa cum si el a rabdat si pentru acest lucru, a primit de la Mântuitorul cununa muceniciei si acum e cu El, cu Prietenul lui, pe Care nu a vrut sa-l tradeze.

Sfinte Mucenice Evghenie, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

Cf. sursa.

Psa. Gianina Picioruş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *