Prof. Ruxandra Cesereanu ne spune că…

Stimate Domn,

un amic mi-a semnalat un comentariu al dvs. pe marginea unui afisaj de pe blogul meu in chestiunea barbatilor. Iar comentariul dvs. este un malentendu. Frazele citate nu imi apartin, dupa cum am explicat si pe blog, ci fac parte dintr-o ancheta la care au raspuns studentii mei, atunci cind am lansat cartea „Nasterea dorintelor lichide”.

Ancheta cu pricina, afisata pe blog, continua ancheta deja existenta in cartea pomenita (in ultima parte a cartii, unde, de altfel, fiecare repondent e prezent prin cea dintii litera a prenumelui sau – aceasta a fost conditia pusa de repondenti astfel incit sa raspunda liber si fara prejudecati la intrebarile mele:

„Ce este barbatul?” si „ce inseamna a fi barbat?

Daca este sa fiu psihanalizata, atunci sa fiu pentru ceea ce scriu si spun eu insami, nu pentru raspunsurile pe care mi le dau repondentii la ancheta.

Neputind sa comentez pe blog (netul nu m-a lasat din motive neclare), am trimis acest mesaj care nadajduiesc sa ajunga la dvs, ca sa fie lamurit malentendu-ul, iar eu sa nu fiu rastalmacita pentru ceva ce nu imi apartine altfel decit ca dirijor si „anchetator”.

Fireste, va multumesc pentru comentariile legate de virsta mea. Sint cit se poate de elegante si gentile.

RC

****

Doamna Cesereanu se referă la articolul de aici, în care părintele Dorin s-a exprimat vizavi de blogul dumneaei. Apoi, după cum a promis, a scris un subcapitol dintr-o carte a sa despre relaţia dintre cuvânt şi imagine vizavi de blogul autoarei.

Vă mulţumim pentru mesaj şi vă dorim o vară cât mai bună!

Psa. Gianina Picioruş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.