Şi Gabriel ne-a făcut zob, zdrenţe…

Aici se află comentariul smerit-nervos al lui Gabriel pe care l-am şters de trei ori…după ce l-a postat de trei ori la rând în subsolul lui Dor de blog 3.

Exerciţiu de admiraţie:

1. Oamenii râd pentru că au această capacitate de a…râde. După cum oamenii au capacitatea, dacă şi-o însuşesc, de a scrie cu capul pe umeri. Şi, după cum dv. aveţi capacitatea să fiţi insistent de nesimţit iar noi fraier de atent că vă băgăm în seamă. Însă am zis să facem o excepţie…de ziua părintelui Savatie, pe care îl admiraţi cu…sagacitate.

2. Sunt manelist sau…cântăreţ de muzică populară în accepţiunea dv.? Aş prefera să fiu hip hopăr, că mai sunt şi alţii din breaslă în această situaţie.

3. Credeţi că am un orgoliu şifonat pe net…şi din această cauză vreau să fiu pe locul 1 în WP ro?! Domnu’ Gabriel să ştiţi că e unu Zoso între blogări, care scrie trei cuvinte sau trei faze la o postare…şi e cel mai tare blogăr din regiune. Dacă mai pun trei manele şi trei femei goale, dacă mai mă şi votez la trei mâini şi îmi pun şi acoliţii să o facă, cred că aş sta numai acolo sau…prin împrejurimi.

Dar nu ăsta e baiul nostru! Baiul nostru e acesta, cum spuneţi şi dv: cine să mai citească tratate teologice pe net dintre ortodocşi, când ei sunt foarte indiferenţi faţă de credinţa lor? Aceasta e stupoarea zilelor mele, faptul că ne ocupăm de mizilicuri şi ne credem buricul Bisericii şi marii Sfinţi ai Bisericii stau cu colbul pe ei de câteva palme.

4. Da, statul la calculator dăunează sănătăţii…noastre. Însă sperăm ca truda asta de om nebun…să stârnească în dv. măcar compătimire dacă nu admiraţie. Dacă citind acest blog, de la cap la coadă în vreo trei luni de zile nu găsiţi nicio idee folositoare pentru dv….ne mutăm pe lună. Promitem!

5. Statul la calculator dăunează sănătăţii…noastre. Tradusul de cărţi teologice pentru necititorii ortodocşi de astăzi dăunează grav sănătăţii… noastre. Slujitul în Biserică şi predicatul pentru oameni fuduli de urechi, da, dăunează grav sănătăţii… noastre…dar şi…sănătăţii lor, a celor care ne ascultă, citesc, le slujim dar le intră pe o ureche şi le iese pe nări. Însă fiecare avem plată…de la acelaşi Judecător.

6. Noi am scris, scriem şi o să scriem cărţi şi o să le publicăm şi o să le evidenţiem unde vrem…când vrem. Cine nu ne citeşte…rămâne la fel. Şi noi, dacă nu îi citim pe alţii…rămânem…la fel. Şi, dacă aici nu ne citeşte nimeni, nici măcar dv., înseamnă că nici cărţile noastre nu or să fie citite de nimeni pentru că or să fie tot la fel de proaste…precum tratatele teologice pe care le cităm sau le comentăm şi nu le citeşte nimeni. Cel puţin asta e drama noastră…Dv. aveţi vreun… pui de dramă?!

7. De ce publică Savatie pe net…şi apoi le pune în carte? Răspunsul nostru e: de lejer. Ştie şi aşa că nimeni nu citeşte serios în România, că cititorii sunt cu toţii proşti, că îl citesc oameni care nu ştiu să discearnă prea mult lucrurile şi de aceea nu scrie lucruri serios…de grele. Lucrurile sale sunt destul de serioase pentru cititorii care nu au citit nici Scriptura şi nu ştiu care e diferenţa între canon şi semiton. Însă nu şi pentru…alţii care trăiesc drama de: a vrea mai mult…

8. E vina lui Savatie că…spune mai multe decât trebuie, unor oameni care nu ştiu să înţeleagă mesajul cum trebuie, când ierarhi, stareţi sau teologi îi spun lucruri pe care nu ştie…să le poarte.

9. Aştept să îmi daţi o listă cu sub-micii, micii, mai marii, semi-mari, foarte mari, super mari şi extra-mari duhovnici din România, Grecia, Rusia, Serbia, America…pentru ca să văd care cum sunt şi să nu-i încurc. După ce o să îmi daţi lista – şi nu mă îndoiesc că nu o să mi-o daţi după ce m-a durut fundul şi degetele la calculator ca să vă scriu articol şi mi-a dăunat grav sănătăţii – o să scriu ce vreţi dv. să scriu. Dv. îmi dictaţi pe care să îl ridic în slăvi şi pe acela noi îl ridicăm. Dar cât ne plătiţi pentru asta?…

10. Am avut bun simţ că am vorbit despre dv. sau nu? Dv. unde o să vorbiţi despre noi? Să ne daţi o listă a persoanelor cărora ne-aţi vorbit de bine.

11. Sunteţi din Rusia sau din…insula Sophia? Parcă aşa ştiam, că Sophia e o insulă exclusivistă…care suferă însă de braţe de muncă calificate, care să ştie ce să scrie şi cum să scrie, dar pe care să îi plătească ieftin dar să le ceară cărţile la termen. Poate ne mai daţi dv. detalii.

În rest, frate Gabriel, ne-aţi făcut varză! Ne-aţi smintit prin comportamentul dv. creştin şi mai ales, prin abnegaţia dv.! Ce creştin sunteţi dv? Ce o să-i spuneţi dv. duhovnicului dv, la spovedanie, când o să-i mărturisiţi că aţi îndurerat şi smintit un biet preot amărât din România? Cum o să dormiţi astă seară?…

– Şi un om din popor a zis: O să doarmă neîntors…cu cuşma pe-o ureche.

Pr. Dorin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *