Un mesaj de pe lumea cealaltă

Atenţie: e un articol despre un spirit neodihnit…care umblă nestingherit prin spaţiu, nu a nimerit adresa la OTV România, ci a ajuns la noi pe blog! Rămâneţi aproape că…e paranormal totul!

Mai tare decât atât nu există!

Mai tare decât atât…e incredibil de paradoxal!

*********************

Dr. Frankenstein,

alias Pătrăţosu…

http://www.teologiepentruazi.ro/wp-content/uploads/2008/06/marius-cruceru.jpg

un spirit aflat acum în lumea umbrelor

…despre care unii, bineînţeles, rău intenţionaţi, zic, că ar fi chiar Maestrul Scardanelli

se întoarce printre noi pentru un game de proporţii, pentru… the game of the games…

cu nimeni altul, decât cu Bastrix,

alias

Triple H of Bucharest…

Pentru cei care nu îl cunosc pe Bastrix şi ce poate să-i facă lui Dr. Frank în ring – anteţie! – numai în ring [ Nu repetaţi aceste mişcări acasă sau în spaţiul public!], vă dăm un mic promo:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ShN878K-NEo]

***********

Miza joculu: Bă, popo, de ce ne enervezi pe toţi baptiştii la un loc! Nu ştii că eşti patologic…dacă nouă nu ne placi? Că noi când nu mai avem argumente [a se urmări binecunoscuta emisiune: Întoarcerea la argument! ]…ne luăm de familie, de naţie, de culoarea pielii, de cum pronunţi cuvintele şi te putem scoate… dement, infractor, antisemit, homosexual etc.

******

Cum s-a enervat Dr. Frankenstein?

Din cauza acestei…grandomanii de bun simţ a lui Triple H petrecută în ziua de astăzi. Când Triple H şi-a dat ratingul în mod public…Dr. Frank, la numai o oră după – incredibil de rapid pentru un spirit hibernal! – la numai o oră după comiterea incidentului, ne-a trimis…

Scrisoare de pshilogizare

Monday, August 11, 2008 11:33 AM

From:

To:

dorinfather@yahoo.com

Dorine draga,

După cîteva luni mi-am adus aminte de blogul tau.
M-am uitat azi prin el.

Am avut sentimente amestecate. Am sarit peste faptul ca faci referire la
mine de cîteva ori. De asta nu-mi pasă.

Mărturisesc ca senzatia predominanta a fost ca sint in spatiul unui om
care isi pierde dreapta cumpana pe zi ce trece.

Obsesiile tale se agraveaza: ratingul, ideea cum ca ai fi singurul care
face ceva serios si demn de luat in seama si altele ca acestea.

Am destula experienţa pastorala, zic eu, ca sa recunosc o psihoza
debutanta si impresia de sine ca boala spirituala in plina dezvoltare.

Te imbolnavesti, dragule!

Considera acest email o dovada de grijă şi dragoste creştinească,
Eşti doborît între tîlharii propriilor pofte şi idei de sine.

Dacă am fi pe acelaşi drum te-aş pune pe măgar şi te-aş duce la han. Cei
doi lei n-ar fi nici o problemă.

cu adîncă milă,

acelaşi.

**********

Tripl H îi răspunde:

Dragă Dr. Frankenstein,

când dv. eraţi pe pământ, printre noi, şi când eraţi mai tânăr ca…moartea, şi noi mai tineri cu… vreo 20 de ani, era o vorbă printre noi, cam nasoală ea şi păcătoasă, dar era…. Spre exemplu, când cineva venea cu o minciună gogonată la tine, colegul de joacă o asculta, tu i-o spuneai…şi el, la sfârşit, îţi spunea, cu multă obidă: Să mori tu…că nu te-ai mai uitat la noi pe blog de vreo câteva luni!

Acum nu trebuie să o luaţi ad litteram, ci în spiritul zicerii!

În al doilea rând…e un lucru bun ceea ce ziceţi. Odată, când vă ziceam ce vă ziceam, măi, dragă Pătrăţosule, o ziceam cu dreaptă cumpănă. Şi nu le mai înşir acum pe toate, ce ziceam eu despre baptiştii fără faţă pe blog care atacă în turmă, despre manipulatorii de rating baptişti, despre nişte doctori în teologie baptişti care taie frunză la câini şi o dau…la cai…pentru că nu avem timp şi nici…chef, poate…

Însă, Pătrăţosule, frate, dragă Marius, dragă Scardanelii, dragă domnule doctor de familie, să veniţi la noi ca să ne acuzaţi că mi se învârte ratingul în cap toată ziua şi numai pentru asta scriu eu, când dv. staţi la…umbră în America, pe banii confraţilor pe care îi jecmăniţi de bani, după ce îi prostiţi să devină baptişti, înseamnă să fiţi…un spirit cam dulău!

Pentru că, vă aducem aminte de ziua aceea a pensionării dv. bloghistice, când gura dv. zicea că toată scălămbăiala de intrări la dv. pe blog e contrafăcută şi aţi vrut să ne-o daţi…în barbă. Când însă, vreţi să ne-o daţi în barbă [ tot o expresie din anii ’80 ai secolului trecut], ca şi ai noştri, cu, puncte puncte muncă, vorba lu’ Dr. Simuţ cel bătrân sunteţi: un zero tăiat pentru noi.

Psihoza debutantă, galopantă, stresantă [am folosit metonimia: adică acel procedeu stilistic prin care zicem de parte…ca să subînţelegem întregul, persoana], măi, dragă, Pătrăţosule o să vă facă să vă muşcaţi gheruţele în continuare…fapt pentru care, staţi prin preajmă. Ce v-aţi gândit: ia uite, frate, şi unii de-ai lui râd de el, haide să ne dăm noi arama pe faţă, să se vadă cine suntem şi să mai facem rost şi de un…prim-plan cu moaca noastră.

Noi considerăm al dv. email drept un act tipic, non-galant, de perversitate predicatorială, care prinde la dame nemăritate, la băieţi trecuţi de a doua maturitate…dar nu şi la noi.

Din partea noastră vă dorim să fiţi…aşa cum sunteţi! Şi, considerăm, că o să auzim, cât de curând…că strigoiul a înviat şi că…a mai făcut ceva false minuni ca Samantha, din Ce vrăji a mai făcut Samantha!

Păcat că nu v-aţi dat seama că nu merge să fiţi penibil cu noi, nici atunci când îmbrăcaţi zona albă a pumnalului… în cuvinte frumoase. Însă, pentru că ştiaţi că sunt…predictibil, mulţumim că aţi făcut paragrafe scrisorii. Ne-aţi ajutat la editare…

Triple H of Bucharest

6 comentarii la „Un mesaj de pe lumea cealaltă”

 1. Cinstite parinte,

  cu adanca tristete scriu acest comentariu. De cand am citit aceasta postare şi până acum încerc sa imi imaginez pe Hristos raspunzând astfel, sau pe Sfântul Fotie pe care l-aţi pomenit, sau pe Sfântul Siluan… Nu ştiu cum ştiinţa teologică acumulată şi înţelegerea duhovnicească pe care uneori o dovediţi se împăcă alături de astfel de scrisori.

  Citind-o pe aceasta alături de postările privindu-l pe Ionuţ Gurgu, sau pe cuviosul părinte Savatie ori cucernicul preot Ciprian Dragomir ma umplu de indignare. Vad discurs privind munca, travaliul intelectual (şi vad unele rezultate care ma bucură), văd înţelegere duhovnicească şi apoi vad multă infatuare, vad multă părere de sine…

  E întristător, părinte! Comuniunea dintre noi, rămâne discurs, iar deschiderea înţelegătoare, pălăvrăgeală.

  De ce nu-i lăsăţi pe cei care vă citesc să vă aprecieze? De ce vorbiţi mereu de numărul record de postări şi incredibilul rating (iertaţi-mă, dar asemenea afişări ale propriului rating doar Dan Diaconescu o face la celebrul OTV), de ce criticaţi tot ce e în afara matricii de gândire a sfinţiei voastre?

  Rogu-vă, părinte, redeveniţi serios şi cumsecade, aşa cum vă şade bine, dovedind că multa şcoală teologică modelează viaţa în sensul cel bun! Arătaţi bunăvoinţă! Rogu-vă…

  Cu respect,

  Paul Siladi

  P.S. Nadajtuiesc ca mă adresez prin acest comentariu părintelui Dorin şi nu vreunui dubios Triple H of Bucharest…

 2. Domnule Paul Siladi,

  ne-aţi scris de vreo două trei ori şi nu v-aţi prezentat niciodată. Pentru noi sunteţi o dezamăgire…care se putea semna Anonimu’ sau Tutancamon 14. Pentru noi sunteţi în categoria…comentatorilor la şto şi nu în rândul comentatorilor serioşi.

  Comentatorul serios vine şi spune cine e, ne invită să îl cunoaştem, ne dăm seama cine e…şi nu vine cu opinii înaintea prezentării.

  Nu v-a pus nimeni să ne urmăriţi. Schimbaţi canalul!Mergeţi la părintele X, Y, Z, dacă tot nu aveţi istorie, fişă personală adică…şi nu va fi nicio dramă!

  Dv. staţi în tribună şi vi se pare că înţelegeţi ce se întâmplă.

  Faceţi-vă un blog, scrieţi serios…şi apoi chemaţi-mă ca să vă spamez creaţia!

  Habar aveţi ce putem să scriem sub pseudonimul Paul Siladi, care poate fi numele dv. real, dar car enu ne spune nimic.

  Dv. deveniţi cineva pentru noi…când prestaţi ceva.

  Dv. puteţi fi o mare personalitate, o mare somitate…nu negăm acest lucru.

  Dar dacă nu vă cunoaştem…vă putem considera numele un pseudonim.

  Nu aveţi niciun drept să ne judecaţi, criticaţi, să ne daţi sfaturi, atâta timp cât dv. sunteţi sun simplu…nume.

  Dacă vreţi să intraţi în sfera oamenilor pentru care putem avea opinii sau sfaturi, chiar vă rugăm!

 3. Cucernice parinte, sunteti un om care vorbeste despre politete, care nu sufera pe cel care i se pare ca nu sunt suficient de reverentiosi insa iata, sunteti agresiv, zic eu, fara motiv. Comentariilor decente va rog sa le raspundeti cu seriozitate. Daca ati vrea cu adevarat sa stiti cine sunt, ati putea intreba, sau cerceta.

  Ma simt jignit de faptul ca, scriidu-va sub numele adevarat, banuiti ca ar fi vreun pseudonim. Va rog sa argumentati acuza de a nu fi un comentator serios! Eu v-am spus numele, am lasat adresa blogului (http://paulsiladi.wordpress.com/) pe care scriu (fara pretentii), am lasat o adresa de mail la care putem comunica. Am intrunit cred, conditiile „comentatorului serios” chiar daca nu v-am trimis CV-ul inaite.

  Iar, dincolo de cine sunt, socotesc ca important este ceea ce afirm intr-un comentariu. Nu ascund cine sunt, atat doar ca nu socotesc ca e nevoie sa ma afisez pentru a deveni serios in ochii dumneavoastra. Daca Dumneavoastra nu ne cunoasteti munca nu inseamna ca ea nu exista. Nu aveti dreptul moral de a sugera acest lucru.

  Faptul de a pune comentarii la subiect, decente si argumentate NU ESTE SPAM, asa cum sugerati injurios intr-unul dintre paragrafe. Va rog, puneti binele in fata, nu injurati inainte de a cunoaste, pentru simplul motiv ca sunteti criticat. Nu este dovada de intelepciune. Raspundeti criticilor cu argumente cu cu un „hai, valea!” invesmantat.

  Cu acelasi respect,

  Paul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *