Întrebări cu Moş Crăciun şi Coca-cola

Prima întrebare: Există Moş Crăciun? Da: există Cel vechi de zile, Fiul lui Dumnezeu, Care S-a făcut om pentru noi şi pentru mântuirea noastră.

Poate civiliza America pe irakieni cu…coca-cola? Nu: pentru că sunt două culturi diferite, prima cultură, cultura americană, fiind una decadentă şi uniformistă, pe când cultura musulmană este o cultură tradiţională dar închisă în rigorile ei.

A treia întrebare: E Moş Crăciun o poveste exclusiv…profitabilă, financiară? Nu: copilul, chiar şi necredincios, se bucură dacă tu, ca părinte, îi aduci un dar şi îi faci brad de Naşterea Domnului. Crăciunul nu este numai o problemă profitabilă, una exclusiv financiară…ci şi un timp al conştiinţei, al exprimării umanităţii personale, al valorilor, al familiei, al recunoştinţei.

A patra întrebare: Va cădea coca-cola americană sub formă de…bombe în Irak? Pentru că pictura e mai veche, e foarte veche, răspunsul istoriei e că America a trimis coca-cole din belşug în Irak, în Vietnam, în Serbia…şi nu a fost niciodată ratificată această explozie de emoţie cocalistică drept un genocid cu faţă umană.

Uneori gardurile vorbesc de minune celor care vor să le audă!

Pr. Dorin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *