Oare îşi va desfiinţa şi părintele Savatie Baştovoi blogul politic…după cum şi l-a desfiinţat părintele Ioan Usca pe cel cultural?

Motto:

Ceea ce se vede în imagine a devenit…neant

Ieri, pe 23 august 2008, elanul părintelui Ioan Usca a fost…fenomenal. De la ora 10-11 şi până spre seară a pus tot comentariul personal la Facere, adică, nu mai puţin de 50 de postări. Record personal! Noi ne minunam de dumnealui urmărindu-l pe surfărul blogului nostru. Când mă duc acum 10 minune să văd ce-i mai face blogul, citesc…

Oare ce l-a determinat să facă acest lucru…dacă considera până mai ieri, că blogul acesta era o bună carte de vizită pentru dumnealui, care e preot ortodox şi, a stat de vro două luni în top 100. ro?

Poate că nu pare a fi, la o primă vedere, o legătură între părintele Ioan Usca, preot ortodox… şi protosinghelul/ieromonahul ortodox Savatie Baştovoi, care a venit să facă politică eclesială şi, de când a venit, stă tot timpul, în mod fals…în primele locuri ale lui 100. ro. Însă, noi credem că se aseamănă foarte mult în ceea ce priveşte…aspectul neserios cu care îşi tratează vocaţia.

Dacă ieromonahii mănăstirilor se ocupă de politică, de huooooo şi nu de…predici, comentarii, aprofundări, înseamnă că nu mai am legături reale, profunde cu realitatea mănăstirească ortodoxă. Dor de blog 3 a atenţionat cu curtoazie pe părintele Savatie…că venirea sa, cu o asemenea faţă şi grad al muncii la nivel online e o decepţie pentru noi personal…şi nu credem că doar pentru noi.

Deşi părea să fie comunicativ…se pare că în noi a găsit pe cel mai mare duşman, paradoxal, în noi care îl iubim. Credem că a avut şi are sfătuitori nerecomandabili şi…intenţii ortodoxe online parazitare.

Dacă vine la nivel online, după ce ne urmăreşte 3 ani de zile şi vede cum încercăm să ne facem noi treaba şi vrea să îl lăudăm că stă toată ziua în top cu…nescrieri, prost gust şi nesimţire, îi urăm pătrăţoşim îndelungat [ dacă nu se simte că trebuie să se retragă, pentru că e un fiasco total demersul său] sau îl implorăm prieteneşte să îşi desfiinţeze blogul, aşa acum a făcut-o, cu eroism şi cu frângere de orgoliu, părintele Ioan Usca.

Şi cererea noastră e de cel mai mare bun simţ, părinte Savatie, pentru că vrem pe Savatie acela fulminant, pe Savatie cu capul pe umeri, pe Savatie care poate să desfiinţeze blogul de ziarist de acum, care e o ruşine în primele locuri ale Wp. ro fără munca aferentă – o ruşine pentru ortodocşii români şi nu pentru top, care e o ruşine de proporţii! – şi poate crea adevăratul blog al lui Savatie, pe care să îl vedem pe Savatie cel de acum, cu conştiinţă şi devotament preoţesc şi nu un invidios de doi bani, care vrea să îl facă pe preotul Dorin Picioruş la rating.

Sperăm că poate să învingă bunul simţ şi eroismul vostru, Părinte Savatie, dar, în primul rând, sperăm să învingă grija şi respectul pentru ortodocşii români care vor de la noi hrană tare, duhovnicească şi nu jos Sinodul, toţi sunt proşti…dar sfinţii suntem noi! Lăsaţi-i pe sfătuitorii dv. să urle la lună…şi daţi-vă demisia la blog! Daţi-l pe pustii ca şi pe celelalte că e o ruşine! Apoi, pocăit de trecut, veniţi să facem împreună o muncă preoţească care să convingă şi să uimească o lume întreagă, alături de toţi ortodocşii care vor să scrie serios şi consideră munca online că face parte din vocaţia lor creştinească şi ortodoxă!

Pr. Dorin

2 comments

  • Painte Dorin, cine ma poate sfatui si pe mine cum se poate face teologie serioasa? Dumneavoastra cine va supervizeaza teologia serioasa?

  • Domnule Rusu Decebal [ e un nume fictiv, nu?!],

    teologia ortodoxă serioasă, dacă vreţi să ne auziţi pe noi ce credem, începe atunci când un teolog ortodox îşi consumă zilnic aproximativ 7-10 ore cu cugetarea şi citirea teologică, cu scrisul şi tradusul de cărţi sfinte… şi restul de timp cu fapta virtuoasă şi cu toată evlavia Bisericii.

    La fel, dacă vrei să ajungi cizmar de excepţie, jurnalist de excepţie, avocat de excepţie…trebuie să visezi tot timpul la ceea vrei să faci…şi vei ajunge!

    Da, teologul serios şi teologia serioasă vine atunci când vrei să îţi sfinţeşti viaţa şi îţi proprui să cugeţi tot ceea ce ţine de viaţa Bisericii şi a lumii noastre.

    La a doua parte a întrebării vă răspund dacă îmi spuneţi că ne-aţi citit măcar 100 de articole de pe blog…

    Dacă dv. sunteţi un cititor al nostru şi nu un aventurier care se află în treabă…nu are rost să vă explic mai mult.

    Mulţumim pentru efortul de a întreba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *