Una dintre doamnele care îl admiră pe un anume părinte

Mesajul de la doamna „Nicoleta…vai de capul ei” – pentru că emailul său este: vaidecapullui@yahoo.com – poate fi găsit, la parametri maximi…aici.

E un comentariu…special şi exhibă…multe!

Nu e însă singurul de acest fel primit după Dor de blog 3… şi pentru noi e interesant că cel vizat nu are replici articulate…dar au admiratorii. Aşa se poartă acum? E ceva nou pentru noi…şi învăţăm, din ce în ce mai mult, de la anumiţi ortodocşi…ce nu e bine să faci ca ortodox.

Pr. Dorin

Un comentariu la „Una dintre doamnele care îl admiră pe un anume părinte”

 1. Cu voia sfintiei voastre, Parinte Dorin, as dori sa fac un comentariu.

  Desi polemica, la nivelul ideilor, dintre sfintia voastra si Parintele Bastovoi nu ma priveste in mod direct si personal si ar parea ca ma amestec fara vreun rost in discutie, totusi comentariul meu are un scop precis care va fi limpede la sfarsit.

  Eu marturisesc sincer ca am avut placuta ocazie de a-l cunoaste personal pe Parintele Bastovoi si de a participa la cateva dintre conferintele sale. Am citit si cartile sfintiei sale. La cate persoane a cunoscut dansul insa nu ma pot considera un apropiat, ci mai degraba un admirator. Intotdeauna am avut o admiratie pentru dansul, chit ca uneori am avut si eu idei si pareri diferite.

  De asemenea, desi nu am avut (inca) placuta ocazie de a-l cunoaste pe Parintele Dorin Piciorus personal, ci doar on-line, urmarind si citind articolele sfintiei sale de pe site, ma declar un admirator sincer si al dumnealui. Ii apreciez munca si cultura.

  Intre oameni de valoare pot exista polemici si divergente in opinii, fara ca asta sa determine un „razboi” cum a incercat aceasta „doamna” Nicoleta.

  „Problema mea” este tocmai aceasta. In ultima perioada, tot mai des, unele persoane, care se declara „cu inflacarare” profund ortodoxe, dovedesc in cel mai inalt grad o lipsa de ortodoxie, de discernamant, de morala si de bun simt. Aceasta ar fi prima parte a problemei.

  Mai grav este ca in aceste „pseudo-modalitati de a-ti marturisi ortodoxia” sunt artificial implicate, fara voia lor, persoane de cel mai inalt nivel moral si cultural.

  Una este disputa de idei si alta este ceea ce incearca d-na Nicoleta: murdarirea a doua elite duhovnicesti si culturale tinere. Al treilea lucru foarte grav este acela ca aceste persoane murdarite de „adevaratii ortodocsi” sunt doi preoti ai lui Hristos.

  Tocmai de aceea mi-am permis sa ma amestec in discutie. In ultima perioada, pe multe site-uri si bloguri de pe internet sunt murdariti, insultati,acuzati, amenintati si huliti episcopi, preoti, diaconi. Credinciosii nostri par ca au intrat intr-un fel de intunecare din care nu vor sa mai iasa. Cum sa-ti hulesti pastorii???

  Oare se uita atat de usor ca mantuirea tuturor se obtine doar prin preot, prin legatura stransa cu pastorul turmei? A huli un preot inseamna a-l huli pe Insusi Hristos!!!! Aruncam la gunoi Sfanta Scriptura, Sfintii Parinti, Sfintele Taine, preotii, totul, si mai avem obraznicia sa spunem ca luptam pentru Ortodoxie, ca suntem marturisitori ai lui Hristos???

  Imi pare rau pentru tratamentul de care au parte doi pastori care se roaga pentru toti crestinii, imi pare rau pentru iluzia in care traiesc acesti hulitori de cele sfinte, imi pare rau ca intreaga ierarhie este hulita si prigonita si imi pare rau ca in loc sa ne trezim cat mai avem timp, noi ne afundam in intuneric.

  In ce ma priveste, respect si admir deopotriva pe cei doi parinti, ma doare sa vad cum sunt umiliti de „ai lor” si voi continua sa-i admir chiar si in polemica lor de idei. Am multe de invatat din ea si de la ei.

  Va multumesc!

  Pr. Gabriel Militaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.