Date despăre sănătatea românilor

Programul Naţional de Evaluare a Stării de Sănătate (PNESS) a oferit informaţii importante privind stilul de viaţă şi comportamentul alimentar al populaţiei, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii Publice, Eugen Nicolăescu.

Informaţiile privind activitatea fizică arată că procentul bărbaţilor care merg pe jos cel puţin 30 de minute de 5 ori pe săptămână este de 68%, cei mai mulţi fiind în regiunea de sud-vest (73%) şi mai puţini în Bucureşti (57%).

Femeile fac activitate fizică la nivel naţional în procent de 67%, cele mai multe fiind din regiunea de sud-vest (74%) şi cele mai puţine în Bucureşti (56 %). Referindu-se la nutriţie, programul a evidenţiat că procentul bărbaţilor care consumă zilnic carne grasă este, la nivel naţional, de 34%, cele mai mari valori înregistrându-se în regiunea de sud-vest (38%), iar cele mai mici în Bucureşti (23%).

Femeile consumă mai puţină carne grasă zilnic, la nivel naţional procentul fiind de 23%. Consumul de alcool la nivel naţional este de 30% în rândul bărbaţilor, iar în rândul femeilor – 6%. În mediul rural, procentul consumatorilor de alcool este de 21%, iar în mediul urban – 11%. Procentul bărbaţilor fumători, la nivel naţional, este de 29%, iar al femeilor de 12%.

Cf. sursa.

Pr. Dorin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *