Naşterea şi copilăria Prea Curatei Fecioare potrivit Sfântului Maxim Mărturisitorul [podcast aghiologic]

Live

Download this episode (42 min)

Datele podcastului sunt cf. Sfântul Maxim Mărturisitorul, Cânt şi preamărire, slavă şi laudă a Preasfintei Împărătese, Preacuratei şi Preabinecuvântatei Născătoare de Dumnezeu şi pururea Fecioară Maria, şi însemnare cu privire la viaţa sa neprihănită şi fericită de la naştere şi până la moarte, trad. de Diac. Ioan I. Ică jr., în Trei vieţi bizantine ale Maicii Domnului, Ed. Deisis, Sibiu, 2001, p. 79-91.

Pagina de anul trecut dedicată praznicului Naşterii Maicii Domnului.

Pr. Dorin

2 comments

 • Stimatule Pr. Pr. Drd. Dorin Octavian Picioruş, şi iertaţi-mă dacă nu pot aminti corect aceste titluri că nu sunt familiarizat cu ele. Cred că acum când îmi vedeţi numele vă aduceţi iarăşi aminte cine sunt (deşi cred că aceasta nu contează ptr Dvs.)

  Am o întrebare la Dvs., [dar nu în legătură cu subiectul postat mai sus; eu l-am folosit ca portiţă de intrare] despre care Vă rog, să mă ajutaţi şi să-mi daţi un răspuns, penTru că sunt pur şi simplu interesat să ştiu explicaţia Dvs.(dacă bine-nţeles binevoiţi să-mi faceţi hatârul acesta. :

  Există două grupuri de versete în Biblie, pe care Vă rog să le comparaţi, să-mi spuneţi mai întâi dacă se referă la unul şi acelaşi lucru, iar dacă nu, fiţi atât de drăguţ şi explicaţi-mi, când consideraţi Dvs. că îşi au locul, şi cum se înţeleg practic de tot. Spuneţi-mi aceata în cuvinte simple de tot, ca să le înţeleg, că nu sunt om cu pregătire.

  1)
  Marcu 3:28-29
  28. Adevarat graiesc voua ca toate vor fi iertate fiilor oamenilor, pacatele si hulele cate vor fi hulit;
  29. Dar cine va huli impotriva Duhului Sfant nu are iertare in veac, ci este vinovat de osanda vesnica.
  30. Pentru ca ziceau: Are duh necurat.

  2)
  1 Ioan 5:16
  16. Daca vede cineva pe fratele sau pacatuind – pacat nu de moarte – sa se roage, si Dumnezeu va da viata acelui frate, anume celor ce nu pacatuiesc de moarte. Este si pacat de moarte; nu zic sa se roage pentru acela.
  17. Orice nedreptate este pacat, dar este si pacat care nu e de moarte.

  Vă rog nu cătaţi la faţa omului de data aceasta, ci fiţi bun răspunzându-mi fără prejudecăţi sau făcându-mi morală. Voi fi recunoscător, şi va fi un semn că putem vorbi ca între oameni nedispreţuindu-ne numai pentru că suntem de alte soiuri spirituale. Multă mulţumire.

 • Pingback: Scrisoare către Karl Peter despre păcatul împotriva Sfântului Duh « Teologie pentru azi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *