La Chişinău, nu e ca la Bucureşti în ceea ce priveşte graffitti-ul politic. Acolo te bagă la zdup pentru aşa ceva

În Ziarul de Gardă, d-na Anastasia Nani scrie despre tărăşenia unor tineri români de dincolo de Prut, arestaţi pentru că au pictat un graffitti care cere trezire naţională.

Tentativa de a-ţi imprima idealurile pe asfaltul sau pereţii din Chişinău este pedepsită cu câteva zile de arest în condiţii inumane: fără apă, fără mâncare, fără acces la o unitate sanitară şi cu o amendă de 20 lei. Pentru poliţia şi justiţia din R. Moldova, harta României din perioada interbelică, imprimată pe asfalt, reprezintă «tulburarea ordinii publice şi liniştii cetăţenilor».

Mai mult decât atât, tentativa de a-ţi exprima idealurile este considerată de un «cinism deosebit», mai ales dacă, în această zi, preşedintele Voronin dă start raliului Cupei Independenţei. Patru tineri din Chişinău au fost reţinuţi de poliţie, sâmbătă, 23 august 2008, şi ţinuţi închişi în condiţii inumane timp de două zile, pentru că intenţionau să imprime harta României Mari cu hotarele ei din perioada interbelică.

Fără apă, mâncare şi în lipsa unei unităţi sanitare, aceştia au fost reţinuţi până luni, 25 august 2008, atunci când au fost escortaţi la Judecătoria Buiucani, unde au fost amendaţi cu câte 20 lei fiecare, pentru «huliganism».

Pr. Dorin

One comment

  • Am cunoscut un basarabean, student la medicină, care, datorită greutăţilor de acasă a trebuit să renunţe şi să se întoarcă.

    Din păcate noi românii cam i-am uitat pe fraţii noştri de peste Prut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *