„Râvnă” de ortodocşi…

Totul reiese din poza asta… Ieri, de ziua de naştere a doamnei preotese, a soţiei noastre, când a împlinit 31 de ani, ortodocşii „cu râvnă” au vrut să o felicite, să îi arate simpatie…şi, pentru că dumnealor nu ştiu să îşi verbalizeze prea bine sentimentele au intrat de nu ştiu câte ori la „Acatistul naşterii Maicii Domnului”, pe Sinaxis, fapt pentru care cel de al doilea blog al platformei Teologie pentru azi, pe care performează cel mai adesea doamna preoteasă, a ajuns pe locul 40 şi ceva, ieri, în wp. 100. ro.

Însă, i-au arătat că nu citesc despre ortodoxia lui Eminescu, despre cât de ortodoxe sunt scriptele române, despre unul şi altul, adică despre grosul muncii sale…ci ei citesc…doar acatiste.

****

Mesajul râvnei lor:

Nu mai scrieţi teologie!

Nu mai faceţi studii!

Nu vă mai spetiţi atât ca să ne luminaţi la minte…pentru că noi nu dorim acest lucru! Noi dorim să murim aşa cum suntem!

****

Însă în topul wp 100. ro sunt ortodocşii autentici, cei care muncesc pentru Ortodoxia românească la nivel online cât munceşte… preşedintele Bush jr. la stabilitatea din zona Golfului Persic. Să dăm nume?!!! O, ei sunt prea cunoscuţi! Şi, totuşi…pentru memoria istorică…mai stricăm ceva pagină de blog şi pentru acest lucru.

Performerul Savatie Baştovoi, jurnalist din Republica Moldova…locul 13, cu un desen animat şi cu o fereastră de chilie postate… în 4 zile [!!!!!!!].

Pe locul 25. Biserica „secretă”, creată de nu-ştiu, anonim ortodox, care apără Ortodoxia împotriva ei. Un expert în a vedea neajunsurile altora dar nu şi pe ale lui. Cu ce stă azi în top? Cu marele articol al maestrului în noduri în papură Claudiu Târziu, care a găsit însemne plurale în Biserica Sfântul Ilie din cartierul Titan din Bucureşti.

Pe locul 39, cu articole scrise împotriva noastră şi a părintelui ieromonah Petru Pruteanu, anonimul Mihail din Bacău, care nu are faţă, casă şi nici bun simţ…prestează şi el…pentru Ortodoxia din capul lui.

Pe ceilalţi îi găsiţi dv. intrând în marele top, format, în mare majoritate, din fete ieşite la produs sau la măritat, băieţi care stau cu fotbalul în ei şi nu ştiu unde să-l termine, extremişti ortodocşi şi extremişti baptişti, oameni care se distrează că nu au ceva mai bun de făcut etc.

Şi acum, noi, care nu facem nimic în comparaţie cu aceste somităţi în materie de manipulare dar şi de prost gust, ce putem spera?! Putem spera să avem o vizibilitate trucată ca dumnealor?!!!! O, nu, niciodată! Cum ne-am putea permite să îi devansăm pe aceste ilustre mostre de râvnă autentică, de bun simţ ieşit din comun…?

La întrebarea: Dar de ce părinte ne-aţi scos de la blogroll, pe noi, cu blogurile şi saiturile noastre, că şi noi suntem ortodocşi?!- răspunsul e simplu: Decât cu trăsniţi în NATO, mai bine fără ei!

Şi rugăm din toată inima, pe cei care ne au la blogroll dintre extremiştii ortodocşi [ din imprudenţă, bineînţeles…], să ne şteargă de acolo, pentru că nu suntem fraţi de mentalitate de nicio culoare. Vă rugăm să staţi acolo, în cabotinismul dv., şi să strigaţi toată ziua împotriva ierarhiei, să vedeţi toată ziua negrul sub unghie al altora, pentru că cu acela o să rămâneţi!

Pr. Dorin

4 comentarii la „„Râvnă” de ortodocşi…”

 1. Tot ce aţi prezentat dumneavoastră arată ce înseamnă pentru mulţi dintre semenii noştri ortodoxia.

  Pentru mulţi ortodoxia se confunda, din păcate, cu bigotismul, cu frica de a gândi.

  Pentru mulţi ortodoxia este aşa cum sunt ei, închistaţi, închişi în sine, cu frica de a nu greşi, cu frica de a trăi.

  Şi cu toate acestea, dacă le spui lucruri grele, lucruri cu adevărat importante pentru viaţa lor, încep să te denigreze, să te arate cu degetul, să te tabloidizeze, să nu-ţi de-a dreptul de a trăi.

  Astfel de persoane părinte, sunt idolatre, pentru că nu îl gândesc pe cel de lângă el diferit de ei şi nu îl acceptă decât dacă este asemenea lor.

  Ei sunt asemenea unei persoane aflate intr-o cameră plină cu oglinzi, unde, oriunde ar privi se vede numai pe sine.

 2. Domnule Dan Camen,

  proaspăt absolvent al facultăţii de Teologie din Craiova, cum vă spuneam şi aseară…dacă te laşi subţire…rămâi subţire.

  Şi dacă te împotmoleşti în coincidenţe, în prostioare, în teribilisme tinereşti…dacă vreţi să pupaţi preoţie [ ne gândim la perspectiva vieţii dv., a întregii dv. vieţi] o să vedeţi ce vă aşteaptă dacă acum sunteţi…anti-tero, anti-nato, anti-cucu.

  Trebuie să vă decideţi cât mai repede…dacă sunteţi în şatra urlătorilor şi acolo vreţi să rămâneţi…sau în tagma studenţilor de Teologie cât de cât cu mintea pe umeri, care vor să facă un Master, un Doctorat, care vor să scrie şi să aibă echilibru.

  Dacă decideţi că vreţi să fiţi blendărău – blendărăul e o pasăre care umblă haihui fără prea mult folos, de unde a venit blendărău = om care taie frunză la câini] – vă rugăm să ne spuneţi, ca să ştim să vă trecem la index.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *