De ce „creştinul ortodox. ro” face cel mai adesea pe…marele anonim?

Da, recunoaştem public, ne-am pus această întrebare. Şi astăzi ne-a căzut fisa…în minte, bineînţeles. Cum? Vă spunem imediat.

De nu-ştiu-când avem cont pe „Creştin Ortodox. ro”, cu adresa dorinfather@yahoo.com şi ne vin news-uri de pe saitul ortodox românesc care a monopolizat cu totul sintagma „creştin ortodox”. Adică zici: „Danion Vasile”, zici: „toată teologia universală într-o singură conferinţă publică” – asta în mentalitatea ageamiului, a copilului care acum învaţă şi el săracu’ ce e sfânta noastră credinţă şi se duce, mai întâi, la ăia care nu au ce să-i spună în mod esenţial – iar când zici „Creştin Ortodox. ro” zici de fapt: „tot ce trebuie să ştie un ortodox român ca să se mântuiască”.

Când mi-am făcut cont n-am ştiut cine sunt dilării de Ortodoxie din spatele saitului. Când am aflat cine sunt manipulatorii de informaţie [poate că nici acum nu ştim prea bine…Dorim ajutor! Rugăm seriozitate!] şi ne-am dat seama că băieţii ăştia doar copiază, iau totul din cărţi şi pun pe sait şi saitul lor e cel mai tare din parcarea din spatele blocului a României…nu mi-am tăiat contul la noutăţi, ci, aşteptăm cu înmărmurire, ca să vedem de pe unde a mai copiat şi de astă dată.

Ceva timp am publicitat locaţia, până am dat de ştirea cu pricina, adică de cine sunt iniţiatorii lui. Apoi am renunţat să mai facem acest lucru…deşi, uneori, am trimis către dumnealor linkuri şi am publicitat informaţie de la aceştia. Dumnealor, bineînţeles, nu ne-au văzut niciodată, pe premisa…suntem orbi, nu vedem nimic…dar îl citim la greu, ca să vedem când o greşi, ca să ne luăm de el. Adică practică o „virtute”, care, ortodox vorbind şi pe româneşte se numeşte: invidie.

Când nu i-am mai publicitat…au început să se caute la noi pe bloguri, ca să vadă ce s-a zis despre ei. Din păcate, despre ei nu s-a zis nimic…dar le-o zicem acum.

Adică, va să zică, textele dumnealor sunt copy paste din teologi ortodocşi fără niciun comentariu, mulţumită Basilicii au acum şi informaţii ca să le pună în newslatter şi băieţii ăştia se compară cu noi…care chiar scriem, frate, chiar scriem pe blogul ăsta şi chiar înregistăm, chiar facem multe şi poate o să facem şi mai multe.

Poţi să ştii surpriza zilei de mâine?!…

Ce ne siderează pe noi, da, ne siderează rău de tot e nesimţirea cu care stau cu nasul pe sus. Adică ni tu scris, ni tu comentat, ni tu CV – nu scrie pe nicăieri cine sunt marii mahări care fac „Creştin Ortodox. ro” – dar ei sunt apărătorii Ortodoxiei, gealaţii care te taie la erezie, care găsesc erezia şi păcatul în tine cum găseşte microscopul câte sunt roşii şi câte sunt albe într-o picătură de sânge.

Ce ştim noi despre Creştin Ortodox ro. – din zvonuri şi şuşanele, că nicsai nume pe sait – e că acest sait e creaţia d-lui Răzvan Codrescu şi, probabil, al altor câţiva. Acum, dacă nu e acesta capul răutăţilor şi i-am zis-o degeaba, asta e! Dacă nu scrie acolo…şi m-am referit la dumnealui din greşeală, toată polologhia noastră se mută în cârca celui/celor care scriu…de ne tumefiază gândurile.

Pentru că de fiecare dată apare în newslatter-ul lor unii pe care îi cheamă: Dumitru Stăniloae, Dumitru Popescu, Ioan I Ică jr., I. Zizioulas, Lossky etc., dar nu apar niciodată autorii, autorii români, ăştia de azi ai saitului. Adică au o transparenţă tot la fel de mare ca a baptiştilor, masonilor şi a evreilor. Ştii totul despre ei…adică nu ştii nimic.

Şi, da, mi-a căzut fisa…Măi, frate, de aici toată lumea – ne-am zis noi – se dă de marele anonim pe net…pentru că „creştin ortodox. ro” e de fapt…anonim. Toată lumea e ortodoxă, toţi le ştiu pe toate, toţi teologii de acum li se par proşti, ierarhia li se pare coruptă, însă, domnilor şi doamnelor, pe cine citează şi din cine citează…ortodocşii anonimi? Din operele traduse de teologii ortodocşi români sau scrise de ei – cu binecuvântarea cui? – a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române sau a unuia dintre ierarhii ortodocşi români.

E joc duplicitar sau nerozie multă la mijloc? Sunt toţi manipulaţi sau cei mai mulţi dintre ei sunt ofticaţi, ofticaţi personal din cauza unuia sau a altuia şi tot ce vedem noi se numeşte doar…ranchiună personală? Ce se petrece de fapt? Oamenii ăştia gândesc cu capul lor…sau sunt traşi la xerox? Iar dacă totuşi gândesc…faptul de a nu-şi asuma cât pot să înţeleagă sau cât înţeleg din Ortodoxie, survine dintr-o inabilitate psiho-somatică sau din alte raţiuni care îmi scapă?

Da, de obicei, noi ne punem multe întrebări deranjante…dar verbalizăm numai câteva. Şi, mai ales, deranjăm pe cei care au transformat cartea ortodoxă, cartea sfântă, cartea de rugăciuni etc. într-o marfă vandabilă şi care stau cu pistolul cu gloanţe oarbe la pândă, ca, dacă zici ceva de ei – ca şoferul de la Parchet – să îţi tragă vreo trei-zece cartuşe în rutul pantalonilor şi să te pună la punct.

Ce să vă mai spunem?! Trăim în România…suntem ortodocşi sfinţi dar nu ne suportăm unul pe altul…pentru că unii sunt excesiv de sfinţi.

Pr. Dorin

Un comentariu la „De ce „creştinul ortodox. ro” face cel mai adesea pe…marele anonim?”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *