Interogatoriu baptist

Adică vine prof. Simuţ, teolog baptist, cu o impresie foarte bună despre dumnealui, cu maniere de Oxford, de Praga şi de Ferentari, ca să îl întrebe pe Bogdan Stârceanu [ căci l-a văzut la noi pe blog] cine e, ce-a mâncat, cu cine se culcă etc…şi, când e să îi pui întrebări…nu îl mai vezi din cauza prafului maşinii, care a pornit de lângă tine cu 150 la oră.

Repetăm: un necunoscut, care în realitate este profesor baptist la Oradea, vine la tine pe blog şi, fără pusă masă, te ia la întrebări, ca Garcea pe infractorii care furau gândăcei din parc. Tu trebuie să iei poziţia de drepţi şi eventual trebuie să-i răspunzi pe vârfuri. Dar, individul, nu spune nimic despre el, din ce motive subite s-a îndrăgostit de o persoană ca să o ancheteze ad-hoc, nu-şi pune problema dacă îl interesezi…ci el îşi urmăreşte…interesul.

La fel se petrece treaba şi cu evanghelizarea ilegală prin Bucureşti, la care noi, cu tot dinadinsul vrem să participăm. Pentru că mi s-a întâmplat – ce şansă!!!!! – să mă întâlnesc de câteva ori cu evanghelizatorii şi să facem puţin circ cu ei. De fapt nu m-am întâlnit, ci dumnealor au năpustit peste mine, hodoronc-tronc să mă înveţe despre Biblie. Adică nici tu bună ziua, nici cum te cheamă, nici dacă ai ceva timp sau dacă îţi plac la vedere…ci ei, domne’, puşi pe evanghelizare.

Domnu’ Dr. Dr. Corneliu Simuţ acestea sunt manierele ălora care te luau cu duba neagră de acasă şi te vărsau la canal, la Canalul Dunărea-Marea Neagră! Acolo unde ar fi trebuit să învăţaţi dv. sau unde se presupune că aţi fost…se face mai cu gentileţe întrebarea către altul, cu maniere, cu şprai dat sub unghii. Acu’ nu trebuie să o luaţi de bună, ci urmaţi-vă, constant, interesul! Nu trebuie să vă schimbaţi caracterul doar pentru că pe noi ne enervează…tare, tare mult.

Pr. Dorin

4 comentarii la „Interogatoriu baptist”

 1. Oh, da, i-a raspuns…in parte.

  Este uimitor cat de poti fi de veninos, Dorine. Ma mir cum se poate naste si salaslui in tine atat ura si dispret pentru oricine nu e de acord cu tine.

  Nu-i asa ca e trist! Ai nevoie de atentie! Ai nevoie sa ai oameni pe care sa-i manipulezi. Ai nevoie sa fii auzit, citit, dorit cu patima! Ai nevoie sa crezi ca esti important. Ei bine, ai atentia mea. Pentru tine pana si atentia asta valoreaza mult chiar daca numai pentru a o denigra. Ai parte de atentie! Si ce e si mai sanatos pentru tine: e atentia unuia care nu crede ce crezi tu, deci, unul de care te poti lua in functie de interesul tau.

  Esti la fel de parsiv ca si acuzele pe care le aduci pe nedrept altora. Esti insasi omul samavolnic si plin de pelin, omul cu suflet putrezit, fara scrupule, fara pic de mila, care-si urmeaza ca un paranoic propria slavire, da, esti insasi acest om pe care il proiectezi asupra celor pe care ii denigrezi. Esti citit pentru ca esti scandalagiu. Un om ieftin, care se tine de lucruri ieftine. Cati crezi ca te citesc pana la capat? Cator oameni crezi ca le pasa de articolele tale? Cati crezi ca te considera un om cult, un adevarat pastor al turmei lui Cristos? Sunt si eu curios. Poate ar trebui sa pui un articola cu aceasta intrebare.

  E trist Dorine ca esti un suflet mancat de ura, de marsavie, de samavolnicie si dispret. Un suflet care se poate lauda numai cu dorinta de a fi slavit. Caut-o Dorine! N-o vei gasi!

  Esti ieftin prin propriile tale tampenii. Vei fi lasat in pace si de unii si de altii. Vei ramane numai tu si obsesiile tale. Nu meriti sa fii citit!
  Nu meriti sa fii laudat. Ti-ai alungat cu propriile tale cuvinte codrul de laude si de ce nu, faima de teolog.

  Arunci cuvinte grele pe umerii unor oameni pe care nu ii cunosti. Odata ii laudai, pentru ca apoi, dintr-un moft de gunoi sa ii faci gunoaie. Nu ei urmaresc propriul interes samavolnic asa cum spui tu, ci tu insuti esti un manipulator desavarsit, atat de samavolnic si de putred incat mirosi de la distanta a fiere amara, si a moarte.

  Chinul tau cel mai profund este sa nu fii accesat, sa nu fii cotat la blog. In loc sa scrii teologie, te putrezesti singur cu articole ca acela de mai sus. Buna treaba Dorine! Vei ramane singur cu ecranul tau si cu cuvintele tale. Vei ajunge dispretuit nu pentru cuvintele tale, ci pentru ca nu ai nici un principiu mai presus de tine. TU esti singurul cu agenda ascunsa, cu planuri de propasire, de preamarire! Pentru tine nu exista nimic altceva decat TU, interesul tau marsav. Vei preamari omul daca iti aduce folos, apoi il vei scuipa daca iti aduce folos.

  Ma mir cum de cei care te adora nu vad marsavia ta. Ori sunt incapabili sa le vada, ceea ce inseamna fie ca sunt ignoranti, fie ca sunt inocenti (prefer sa cred ca sunt inocenti), fie sunt la fel de plini de ura ca si tine.

  Tu nu esti ca un copil rasfatat, tu ESTI un copil rasfatat!

  M-am gandit cum sa iti scriu. Pe masura ce gandurile imi cotropeau mintea, mi-am dat seama, spre fericirea mea, ca esti un neimplinit si un suferind. Nervii iti sunt intinsi pentru ca un blogar baptist are mai multe accesari chiar si fara participarea sa decat ai tu cu toata fierea ta cu tot. Si esti nervos pentru ca un anume Corneliu Simut este de doua ori doctor, publicat in reviste importante de circulatie nationala si internationala, a publicat mai multe carti decat tine…sa mai continui?

  Dorine, esti doar un blogar mic si suparat. Te crezi important, dar Dorine, nu esti. Esti in cel mai bun caz un frustrat obsedat.

  Iti canti singur apunerea. Singur te insingurezi. Nu te cauta nimeni, nu te citeste nimeni…cel putin nu cei care ai vrea tu sa te citeasca. Vei ramane un necunoscut. Vei ramane un Dorin Piciorus pe care nici ortodocsii, nici protestantii, nici cei mari, nici cei mici nu-l vor baga in seama. Pe aceia care vor ramane langa tine ii vei alunga pentru ca nu sunt cei care ai vrea tu sa fie. Fantasmele gloriei iti vor roade mintea si vei ramane un obsedat si neimplinit trecator prin viata…

 2. Dacă sunteţi atât de oripilat domnule nick „unul dintre mulţi” de ce vizitaţi această platformă?
  De ce ne citiţi?
  Eu cred că dumneavoastră confundaţi spusul adevărului cu o elucubraţie.

 3. Va vizitez pentru ca Dorin are dreptate: am un interes. Nu spui!

  Acum pe bune, va vizitez pentru ca sunt uimit de Dorin! Sunt uimit intr-un sens negativ…Dorin e nedrept. Poate ca e o atractie morbida spre cunoasterea nedreptatii, sau poate pur si simplu sunt un om uimit!

  Domnule Starceanu, va intreb (Dorin va spune ca sunt un vrednic urmas al celor care rapeau si aruncau oameni in canalul Dunare-Marea neagra, nu?) v-ati simtit ofensat de intrebarile lui Corneliu Simut?

  Credeti ca Dorin avea dreptate in ce-l priveste pe Simut?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *