Mihail Neamţu se scuză că nu are timp să fie intelectual

După semnul publicitar de ieri, spre seară, Dr. Neamţu ne dă un video cu domnul Pleşu…pentru ca să ne spună la modul subliminal, că aşa e în România : intelectualii se propun, sunt crezuţi apţi să performeze, apoi li se dau posturi…şi după aia nu mai au timp de scris!

Interesantă schimbare de atitudine, atâta timp cât acum un an era integrat afectiv în campania „intelectualii ajută preşedinţia„, cât şi în campania „jos cu vechiturile„, în a doua, generaţia tânără cerând ieşirea la pensie a tuturor bătrânilor gândirii pentru ca tinerii să aibă loc să se desfăşoare.

Şi, când Gruparea Aproape…reuşeşte să intre în disoluţie, iar Dr. Mihail Neamţu devine Antiteze, adică un Gică Contra al ideii de a fi…iată că acum macazul o ia spre centru-stânga, pentru că dumnealui ne spune, printre cuvintele domnului Pleşu: Măi, fraţilor, sunt şi eu om! Nu v-am scris două cărţi? Nu am scris câteva zeci de articole? Ce mai vreţi, măi, de la mine? Mă credeţi Eminescu, xerox, apa de la robinet care nu se termină niciodată?!

Însă, despre resemnarea de a fi intelectual român, mai lăudat decât prestezi efectiv în domeniul gândirii şi al literaturii, ne spune mai multe însăşi domnul Andrei Pleşu. Să-l ascultăm!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=JydoVzDYfZg]

Pr. Dorin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.