5 comentarii la „Ultimul interviu al Acad. Dan Horia Mazilu şi…ultimele cuvinte de preţuire faţă de sine”

 1. Azi l-am vazut pentru ultima oara pe Dragul nostru PROFESOR, pe Marele nostru OM de la Catedra de Veche…..Pe Dan Horia Mazilu fara de care eu, cel putin, nu as fi reusit niciodata sa fiu ce sunt astazi….un produs al Facultatii de Litere.

  Imi aduc aminte cu nostalgie de Scoala de Vara de la Cozia unde rasfoiam impreuna manuscrisele acelea vechi si de caldura cu care ne invaluia fiecare privire a Lui….de linistea pe care o raspandea in jurul Lui, de degajarea si placerea cu care intampinam noi, studentii, fiecare examen de veche, fie el obligatoriu sau optional, cel putin in cazul meu…

  L-am vazut pentru ultima oara astazi, si nu imi pot inchipui ca nu mai este printre noi….ca, desi nu am mai comunicat cu dansul de ani de zile, faptul ca il stiam in viata, imi dadea o liniste interioara desavarsita…

  A fost singurul Profesor din Facultatea de Litere de care imi aduc aminte cu Respect si Consideratie, si parca trecerea la cele Vesnice a Lui nu poate fi adevarata…..Nu El….Nu asa, fara sa pot sa imi iau la revedere…..fara sa pot sa ii multumesc in aceasta viata pentru tot ce a facut pentru mine…..

  La revedere Domnule Profesor…..

 2. Doamnă Cristina,

  dacă aveţi fotografii de astăzi de la înmormântare sau dacă vreţi să încropiţi un articol, evocându-l pe Academicianul Dan Horia Mazilu, ni le puteţi trimite pe adresa dorinfather@yahoo.com ca să le publicăm.

  Mulţumim pentru comentariu şi suntem în asentimentul dv.!

 3. Nu l-am cunoscut pe Profesorul nostru decat din carti. Dar cartile sale mi-au fost un parinte si magistru in facultate. Azi, afland la cursul de master vestea, am inceput sa plang…Incredibil… Nu l-am cunoscut, dar cu toate acestea durerea e covarsitoare. Dumnezeu sa-l odihneasca pe Magistrul nostru!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *